Avui han visitat el MAE alumnes de l’especialitat de Tèxtil, confecció i disseny de l’Escola de Formació Professional Avançada EFPA de Sabadell acompanyats per la seva professora de l’assignatura Història de la indumentària.
El Departament d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre ha col·laborat amb nosaltres i han pogut conèixer a les aules de creació i confecció d’escenografia el procés de creació d’un personatge, des de l’esboç fins a la confecció i l’escenificació final, de la mà de la professora i figurinista Marta Rafa.
Han pogut conèixer els nostres fons de figurinisme i d’indumentària escènica i fons personals amb vestuari escènic, i les nostres dues fonts d’informació on trobar aquests fons i bibliografia: Escena Digital, on s’accedeix al fons d’arxiu i museu i Biblioescènic, on s’accedeix al fons bibliogràfic i audiovisual.
La visita ha inclòs una explicació de les peces d’indumentària exposades a La memòria de les arts efímeres : documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques i l’accés a les reserves on han pogut veure altres peces d’indumentària i el seu tractament i conservació.