Nou fons Joan Cervera de teatre i muntanya

//Nou fons Joan Cervera de teatre i muntanya

Joan Cervera (Barcelona, 1926) és un excursionista català, vinculat al Club Excursionista de Gràcia des del 1950 i que presidí entre el  1957 i 1961, que ha obtingut divesos reconeixements a la seva carrera com la medalla Forjador de la Història Esportiva de Catalunya de la Generalitat de Catalunya (1993), la Medalla d’Honor de Barcelona (2005) i el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla (2005) i la Creu de Sant Jordi (2012).

Les seves grans aficions han estat el teatre i la muntanya, i des dels anys cinquanta ha anat cercant obres teatrals que tinguessin la muntanya com protagonista, creant-ne un corpus. Va intentar definir el gènere del Teatre de Muntanya, que descriu en un dels seus textos: “peces teatrals que tenen per única o principal temàtica la muntanya i el seu entorn excursionista o alpinista”. Com a vice-president del Club Excursionista de Gràcia, va voler organitzar un Festival de Teatre de Muntanya als volts de 1969, juntament a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG).

Es tracta d’un petit fons especialitzat en teatre en relació a l’excursionisme i el món de la muntanya i aplega alguns textos dramàtics, textos monogràfics i correspondència, però també conté anotacions personals de Joan Cervera i una revista.

Accés al fons Joan Cervera.

By | 2019-03-15T12:51:22+00:00 divendres, març 15, 2019|Categories: Notícies|Comentaris tancats a Nou fons Joan Cervera de teatre i muntanya