Òpera

  Link   El món de l’òpera : bibliografia bàsica
Bibliografia bàsica de llibres d’òpera i recursos web realitzada el setembre de 2017 pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.
Idioma: català
  Link   Operabase
Base de dades de més de 26.000 representacions d’òpera des d’agost de 2008. Permet buscar per títol d’espectacle, artistes, agències i teatres. A més, disposa d’un apartat de curiositats i estrenes i un altre de festivals. Participen en l’elaboració Opera Drama, International Artist Managers’ Association (IAMA) i European Association of Artist Managers (AEAA), en col·laboració amb Opera Actual, Opera, Opera Now i Opernwelt.
Idioma: multilingüe
  Link   Kareol
Web amb textos de llibrets d’òpera en idioma original i la seva traducció castellana. També es poden trobar altres obres musicals amb veu. Amb accés alfabètic d’autors i de títols i una selecció d’enllaços.
Idioma: castellà
  Link   Libretti d’opera italiani
Base de dades dedicada als llibrets d’òpera italians en text complet. S’accedeix als llibrets pel títol, títols comentats, autors musicals, llibretistes, primera execució, imatges i documents mp3 associats (reproduccions de partitures manuscrites, documents impresos, esbossos escenogràfics i documents sonors), personatges. Amb un apartat dedicat a Goldoni i un altre als documents en paper reproduits (partitures, reduccions i edicions impreses).
Idioma: italià
  Link   Ópera XXI
Web de l’Asocación de Teatros, Festivales y Temporadas Estables de Ópera en España amb l’objectiu d’aconseguir un model cultural operístic obert i participatiu i millorar la gestió i aprofitament de recursos potenciant l’activitat operística i accentuant la cooperació entre els seus associats. Amb calendari de programació operística i cercador per festivals, entrevistes, notícies, butlletí electrònic.
Idioma: castellà, anglès
  Link   Ópera Actual
Web de la revista Ópera Actual, amb molts reportatges i entrevistes, vídeos, agenda, novetats discogràfiques, etc.
Idioma: castellà
By | 2017-10-11T08:40:39+00:00 dijous, juny 18, 2015|Categories: Recursos Externs|Comentaris tancats a Òpera