Aquestes són recomanacions des de la biblioteca de lectures i audiovisuals del programa de ràdio de l’Institut del Teatre Això és un drama d’aquest dijous 3 de maig, referides a la temàtica del programa de la setmana anterior del dia 26 d’abril dedicat a les arts escèniques més enllà dels locals escènics habituals, en llocs concrets.

Recupereu l’emissió en directe que es fa al facebook de l’Institut del Teatre d’aquest 3 de maig (aneu al 1h14min del vídeo) per veure a la nostra companya Núria Andreu fent les recomanacions. També podeu escoltar el programa complet del 26 d’abril.

Us recordem que el programa s’emet des de la sala d’exposicions del MAE tots els dijous a les 18.30 h a l’emissora Scanner FM i que si voleu podeu venir a veure’l en directe. També es retransmet en directe i es pot veure des del facebook de l’Institut del Teatre.

 

LLIBRES

Un viatge per la història de les arts escèniques de carrer a Catalunya. Les diverses iniciatives i companyies de teatre català de carrer, des de finals del Franquisme fins l’actualitat. Fent una especial valoració de la situació actual, aquest entorn sòcio-polític que estem vivim, i en el qual la societat tan sovint necessita sortir al carrer per poder expressar-se.

 

Volum que aplega les peces teatrals que el mateix Joan Brossa anomena “Postteatre” o “accions espectacle”.  Escrites entre 1946 i 1962, són una selecció fetes pel mateix poeta de les seves obres pensades per ser representades al carrer.

 

Recull de textos sobre la creació d’espectacles de dansa més enllà dels escenaris, posant especial atenció en la relació entre l’art de dansar i l’ entorn concret de l’arquitectura.

 

Exemples de teatre de carrer a les diferents ciutats europees, sempre analitzant la vessant artística i també política, d’aquestes accions.

 

AUDIOVISUALS

Arts escèniques en els edificis: dels terrats als soterranis…

Documental sobre la gesta de Philippe Petit, el funàmbul francès, que el dia 7 d’agost de 1974 va aconseguir passar caminant, pel damunt d’un cable, del terrat d’una de les torres bessones de Nova York a l’altra torre (del World Trade Center), de forma il·legal, sense tenir cap permís.  

 

Banda sonora original de la pel·lícula del mateix títol. La major part de les peces són del músic Michael Nyman, dues d’Erik Satie. Una banda sonora que, per ella mateixa, ens enlaira a l’alçada dels gratacels.

 

  • DVD Timecode / els curtmetratges de Juanjo Giménez Peña. Cameo, 2017.

El DVD és un recull de curtmetratges del mateix director, però pren el nom del primer curt anomenat Timecode, la pel·lícula de 15 minuts, de l’any 2016, protagonitzada per la ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé, i basada en una de les seves coreografies. En aquest cas l’art s’obre camí entre les parets d’un aparcament.