Aquest divendres 1 de desembre és el Dia Mundial de la SIDA  (divendres 1 de desembre), on es recorda i es dona  suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH. És un dels dies internacionals de la salut més reconeguts i una oportunitat clau per conscienciar, commemorar els morts i celebrar victòries com ara un major accés als serveis de tractament i prevenció.

Us hem preparat una nova mostra a la biblioteca de Barcelona  amb una selecció de documents bibliogràfics i audiovisuals que podeu trobar a les nostres biblioteques sobre la SIDA en relació a les arts escèniques, des de textos dramàtics i teatre musical fins a estudis i textos teòrics, realitzada a partir de la cerca de la temàtica de la SIDA en el nostre catàleg bibliogràfic i audiovisual Biblioescènic.

Els documents recomanats estaran exposats durant tota aquesta setmana i fins divendres 1 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la SIDA.

A més a més us convidem a que consulteu més documents relacionats en altres recursos nostres:

I a que descobriu la nostra Guia temàtica d’arts escèniques aplicades  per poder consultar més documentació d’arts escèniques en relació a la salut.

Entre els estudis sobre la SIDA en relació a les arts escèniques destaca Lo tocante del ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre Aimar Pérez Galí, una obra sobre la SIDA en la dansa en el context espanyol i llationamericà, realitzat entre 2015 i 2018, del que va sorgir l’acció performàtica The Touching Community, un treball íntim i afectiu que aborda una èpòca que encara ara s’ha de continuar donant visibilitat i afrontant amb la sensibilitat que requereix. I un treball sobre la memòria, sobre els ballarins que deixaren de ballar massa aviat, sobre una comunitat que es va construir forta en un moment de gran debilitat, i sobre el tacte i el contacte com a eina de supervivènica. I sobretot és un treball que parla de l’amor, del canvi i de la por.  L’obra es va estrenar el novembre de 2016 al Mercat de les Flors (Barcelona) dins del Festival Salmon, i posteriorment s’ha presentat al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid), Teatre l’Escorxador (Lleida) dins de la Xª Biennal d’Art Leandre Cristòfol de La Panera, CAPC musée d’art contemporain de Bordeaux, a la Capella del Museu d’Art Contemporani de Barcelona dins del cicle Hacer Historia(s) comissariat per La Poderosa, i a Azkuna Zentroa (Bilbao).