Per a aquest any 2023 sumem 4 noves exposicions itinerants realitzades a partir de les nostres darreres exposicions temporals que programadors d’institucions públiques o privades ens podeu demanar en préstec de forma gratuïta:

  • Josep Maria Benet i Jornet. Descripció d’un paisatgeexposició que repassa el seu recorregut professional al llarg de cinquanta anys en l’àmbit del teatre i el mitjà audiovisual. Mitjançant una selecció de documents extrets del fons del MAE de l’Institut del Teatre, el visitant de l’exposició resseguirà les distintes etapes i activitats desplegades per Benet i Jornet en el marc de la nostra cultura, així com el ressò assolit més enllà de les nostres fronteres.

 

  • Josep Aznar. Un espectador privilegiat. 40 anys de dansa, exposició itinerant sobre aquest  fotògraf conegut per ser el principal fotògraf de dansa del país, tot i que va retratar espectacles de teatre i música també. Enginyer tècnic industrial de formació, el 1977  s’inicia en el món de la fotografia, que va convertir en la seva professió el 1986. L’exhibició permet fer una retrospectiva de la dansa a Catalunya a través de l’arxiu fotogràfic de Josep Aznar, un dels fotògrafs de dansa més importants del país, que el museu va adquirir l’any 2019 i que cobreix el període que va des de finals de 1977 fins al 2017.
  • El repte d’una escola integrada. Passat, present i futur. 20 anysexposició sobre el Conservatori Professional de Dansa CPDla primera escola del país que integra els estudis de secundària amb el grau professional de dansa i un referent imprescindible en la formació d’intèrprets de dansa en tres especialitats (dansa clàssica, dansa contemporània i dansa espanyola), no només de Catalunya sinó també a escala internacional.El Conservatori Professional de Dansa és un projecte pioner que ja ha fet 20 anys. L’adaptació constant als contextos canviants són el primer pas per avançar, actualitzar i transformar els projectes. La breu retrospectiva que us oferim permet fer un balanç d’on venim, veure on hem arribat i continuar pensant cap on volem anar. En aquests vint anys el Conservatori ha graduat més de 450 alumnes que actualment són els professionals de la dansa que nodreixen companyies d’arreu.
  • #MiremElPassat amb ulls de dona #Teatre, realitzada a partir del  fons que custodiem i conservem el Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre i l’Arxiu General, ambdós de la Diputació de Barcelona. Les fotografies són pinzellades per construir un imaginari sobre què feien les dones de teatre durant el primer terç del segle passat. Aquestes imatges recuperen la veu i la força de les dones de teatre del primer terç del segle XX. Unes dones actives, independents, valentes i reivindicatives en totes les arts escèniques, però silenciades i oblidades molts cops. Dibuixen una història en què les dones han estat invisibilitzades i que respon a un tipus de memòria històrica androcèntrica.

Les exposicions itinerants són exposicions de petit format elaborades a partir de reproduccions del fons del MAE.

Consten de plafons enrotllables o bé de làmines emmarcades. En tots els casos són de fàcil muntatge i transport. L’entitat sol·licitant és la responsable de recollir i retornar l’exposició itinerant a l’Institut del Teatre.

Poden sol·licitar les exposicions itinerants espais escènics, centres cívics, biblioteques i equipaments culturals de titularitat pública en general, així com associacions i entitats del tercer sector, sempre i quan l’ús que en facin sigui sense ànim de lucre. En tots els casos, l’espai on s’instal·li l’exposició ha de ser obert i accessible al públic general.

El període de temps mínim de préstec és de 15 dies, amb un màxim de 30 dies en el mateix espai. No és possible sol·licitar més d’una exposició simultàniament.

Per sol·licitar les exposicions cal enviar el formulari adjunt a Laura Ars .