Dissabte 14 de maig  de 19h a 1h. Entrada lliure

La Nit dels Museus torna amb tota la seva esplendor. Aquest any, sí! Podràs tornar a gaudir de sis hores en què la cultura i l’entreteniment brillaran en l’ambient primaveral del dissabte 14 de maig.

INSCRIPCIONS ALS TALLERS,  A LES VISITES GUIADES I AL JOC DE PISTES. Del 9 al 13 de maig.

DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA EN  PDF

 

EXPOSICIONS

La memòria de les arts efímeres.  Sala d’exposicions

Exposició La memòria de les arts efímeresLes arts escèniques són l’art del moment.  L’experiència viscuda queda en la memòria de cadascú però la conservació dels vestits, decorats o documents permet guardar una part de l’emoció.  Aquesta exposició ens convida a fer un viatge en el temps recorrent 10 espectacles emblemàtics del teatre català.

Tot passejant per aquesta “Memòria” podrem descobrir com treballa un escenògraf, una ballarina, un titellaire, una directora d’escena, etc.

Visita lliure.

Visita guiada  amb reserva prèvia:  19h, 19:45h, 21h, 21:45h, 22:45h. A càrrec de Joan Miquel Llodrà historiador de l’art i guia professional, i Carme Carreño, conservadora del Museu.

 

Isidre Prunés. L’escenògraf és l’estrella.  Sala d’exposicions

Cartell Instal·lació "Isidre Prunés. L'escenògraf és l'estrella", Sala d'exposicions del MAE, a partir del 21 febrer 2022

Instal·lació que destaca la tasca d’Isidre Prunés i Magrans (1948 – 2014), escenògraf i figurinista de teatre, òpera i cinema, deixeble de Fabià Puigserver.  La mostra ha estat  concebuda com un gran àlbum de fotografies relligades a l’estil d’un vestit de Paco Rabanne. Hi trobem diferents moments de la vida de l’artista, l’àmbit familiar, professional i personal.  Al mig de l’espai hi ha una taula amb mostraris de l’estudi de Prunés.

 

 

Visita lliure, de 19h a 20h, de 21h a 22h, i a partir de les 23h.

Joc de pistes amb 2 grups de 3. Accés només als participants: 18h, 20h, i 22h.

 

Instal.lació d’escenografia Preludis de Frederic Amat per a un espectacle de Gelabert-Azzopardi. Al plató 

 

“Preludis” és un solo en el que el ballarí Cesc Gelabert dialoga amb la música de vint preludis per a piano. La peça és una reflexió coreogràfica i plàstica sobre el pas del temps i els seus cicles. L’artista plàstic Frederic Amat va dissenyar diferents elements escènics que complementen el gest expressiu de Gelabert. En la instal·lació hi trobareu aquests objectes  que es mostren en diàleg amb una projecció del solo. 

Visita lliure, fins les 24h.

 

Instal·lació “Niar”. A l’atri 

Proposta desenvolupada per alumnat de l’especialitat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. Va formar part de la passada edició del Llum BCN. 

La instal·lació parteix de la definició de Niar (fer el niu, tenir el niu en un lloc). Ens planteja una reflexió sobre si els parcs o els espais públics són realment espais de trobada, de reunió, de joc, llocs on generar llaços, ser comunitat i trobar, per fi, un lloc on niar. A veure si trobes el niu! Hi és.

Visita lliure,  a partir de les 21h. Recorregut lliure, entre 5′ i 15′.

 

ACTIVITAT FAMILIAR

I si el Mikado sortís a passejar La Nit de Sant Joan per mirar El mar i el cel? (Joc de pistes ). Sala d’exposicions 

Instal·lació "Isidre Prunés. L'escenògraf és l'estrella", Sala d'exposicions del MAE, febrer-juny 2022

 

Et convidem a descobrir, de manera lúdica, la figura d’Isidre Prunés i Magrans (1948 – 2014), escenògraf i figurinista de teatre, òpera i cinema, deixeble de Fabià Puigserver.

A partir d’una sèrie de pistes i proves, dos equips de tres persones competireu per descobrir el títol d’un espectacle emblemàtic d’Isidre Prunés.  No cal ser un expert en teatre, n’hi ha prou amb tenir ganes de jugar i passar-ho bé en grup.  Qui s’hi atreveix?

Cal reserva prèvia.  18h, 20h i 22h.

 

TALLERS FAMILIARS

Crea un personatge i viu aventures amb ell  (Taller de titelles) 

Les alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, Clara Climent i Joana Vulart, ens explicaran un conte en el que hi intervenen molts personatges. 

En acabar el conte, cada infant disposarà d’acompanyament, unes pautes i molt material variat per poder realitzar un titella al seu gust, partint del conte explicat i del propi imaginari. Cada nen/a podrà emportar-se el titella per continuar jugant amb el nou personatge. 

Cal reserva prèvia. Per a infants de 4 a 9 anys. Màxim 15 assistents. De 19h a 20h.

 

Balla ke juga (Taller de dansa creativa) 

A càrrec de Marta Amatriain, professora del Conservatori Superior de Dansa.

Ballar és  jugar amb el moviment i els jocs de moviment poden esdevenir danses per jugar!  A través de jocs corporals, rítmics i espacials prepararem el cos, ens comunicarem amb els altres i compartirem una bona estona plegats. Al final del taller podrem fer una mostra per a famílies, amics i públic.

 

Cal reserva prèvia. Per a infants de 6 a 12 anys. Màxim 15 assistents. De 18:30h a 20h.

 

ACTUACIONS D’ALUMNES 

Vols veure com balla l’alumnat més jove de l’Institut del Teatre? (actuacions)

Sabies que a l’Institut del Teatre hi ha nois i noies de 12 a 18 anys que a més d’estudiar l’ESO o Batxillerat passen moltes hores ballant? Són l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa, joves amb una gran dèria per ballar que dediquen hores i hores a preparar-se en dansa clàssica, espanyola o contemporània. Durant la pandèmia, com tothom, han estat molt temps a casa i ara es moren de ganes de pujar a l’escenari i compartir el seu art amb el públic.  No t’ho deixis perdre!

Horari: a les 21h i a les 22h. Dos passis de 30 minuts cadascun.

No cal reserva prèvia , es podrà entrar 10 minuts abans. Aforament limitat.

 

BAR DE LA NIT DE LA SOLÉA

La Soléa del Mercat de les Flors no es vol perdre La Nit dels Museus. Hi podreu fer un cafetó, un suc, un refresc… Si teniu gana, hi trobareu tapes variades, entrepans i oferta vegana. Per als que sou més de dolç, no patiu que també hi haurà pastissos casolans. Aprofiteu per recuperar forces en aquesta nit intensa!

Horari: fins les 24h.