La memòria de les arts efímeres

Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques

///La Memòria de les Arts Efímeres

Des del 15 de juny de 2015. La Sala, Institut del Teatre.

Amb l’exposició La memòria de les Arts Efímeres  el Museu de les Arts Escèniques recupera un espai expositiu permanent a la seu de l’Institut del Teatre a Barcelona.

L’exposició posa en valor la tasca de conservació, documentació i difusió que fa gairebé cent anys que es porta a terme i ho fa a través d’un viatge en el temps que abasta més d’un segle i que ens parla dels escenògrafs, de la dansa, del text, dels actors, dels titelles….

Si bé el teatre és l’art de l’efímer, la connexió amb altres moments històrics es fa evident gràcies a haver conservat els telons de fons, el vestuari, les maquetes, els textos… tot allò que envolta un espectacle.

Exposició

L’exposició presenta molts d’aquests objectes conservats als fons del MAE i els mostra amb un viatge a través del temps que comença el 1879 i acaba l’any 2000 abastant deu espectacles:

Programa de l’exposició: La memòria de les Arts Efímeres (pdf 1,98 mb)

Direcció del projecte: Jordi Roig Vinyals. Gerent i funcions de Director General de l’IT
Coordinació: Anna Valls Pasola. Directora del MAE
Comissariat: Carme Carreño Pombar i Cesc Martínez
Fotografies: Paco Amate, Arxiu històric MAE, Arxiu Mas, Jesús Atienza, Pilar Aymerich, Pau Barceló, Lluís Bartrina, Andreu Basté i Pau Lluís Torrents.
Disseny: Forabord
Realització: creARTiva

Horari
De dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i caps de setmana  coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi.

Preu
Entrada lliure

Ubicació i adreça
Sala d’Exposicions de l’Institut del Teatre. Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona

 

By | 2020-09-29T13:27:14+00:00 dimecres, juliol 1, 2015|Categories: Exposicions, Exposicions en curs|Comentaris tancats a La Memòria de les Arts Efímeres