Serveis 2022-06-23T16:03:38+00:00

La biblioteca respon

L’espai obert on pots contactar-nos pel que vulguis. T’esperem!

 • Opinions i suggeriments: Digue’ns lliurament el que t’agrada o el que voldries que milloréssim!
 • Consultes: Tens algun dubte? Doncs aquí te l’intentarem resoldre
 • Donacions: Llegeix atentament aquest document (CatalàCastellà) i recorda posar una descripció detallada del que vols donar i indicar-nos quants metres linials ocupa.

 • Peticions de compra: Què creus que ens falta? Indica’ns si ets professor o alumne i el ISBN del llibre.
 • Digitalitzacions: Si vols una còpia d’algun document, omple el formulari (Català Castellà) i adjunta’l a la teva petició.

 • Accés a documents d’arxiu i  de reserva.  Per raons de preservació  són d’accés restringit i  cal  justificar per escrit la consulta, omplint i llegint aquest formulari (Català – Castellà).

ACCEDEIX

Servei d’informació per WhatsApp

La Biblioteca de Barcelona  ofereix la possibilitat de resoldre dubtes i consultes sobre serveis i recursos que oferim i sol·licitar informació de manera instantània mitjançant els missatges de WhatsApp

674 794 498

Responem per xat durant l’horari de la biblioteca de Barcelona

Si vols rebre notícies d’última hora, novetats i  horaris especials envia la paraula ALTA al número de telèfon 674 794 498. El funcionament del WhatsApp determina que per poder rebre’ls has d’incloure el número de telèfon de la biblioteca a la teva llista de contactes.

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, us informem que qualsevol de les dades facilitades en aquest servei de missatgeria instantània serà utilitzat per a la gestió del mateix.
La converses mantingudes per WhatsApp no requereixen d’identificació prèvia i són de caràcter privat, encara que podran conservar-se amb finalitats estadístiques i de millora del servei.
El personal podrà sol·licitar adreça de correu electrònic, o altres dades de contacte, quan no sigui possible respondre de forma immediata a la consulta o l’extensió o complexitat de la resposta desaconselli l’ús del WhatsApp.
Segons les condicions legals de WhatsApp, el sistema pot accedir periòdicament a la llista de possibles contactes del telèfon usat per la Biblioteca. S’entén que els usuaris d’aquest servei de missatgeria instantània de la Biblioteca accepten les indicades condicions legals a l’utilitzar-lo.

Servei d’Informació Especialitzada

Servei personalitzat enfocat a professionals i investigadors que porten a terme recerques de l’àmbit de les arts escèniques i especialment centrades a Catalunya.

Podeu fer-nos arribar la vostra consulta per correu electrònic, a través del formulari de biblioteca respon, presencialment o per telèfon.

En cas que rebem la consulta per correu electrònic en 48 hores ens posarem en contacte amb vosaltres, per concretar la consulta, veure quina és la millor via per resoldre-la (assessorament presencial o informe personalitzat) i fixar els terminis de temps.

Préstec

Posem a la teva disposició el nostre fons de lliure accés. Si et vols endur en préstec algun document, recorda portar sempre el teu carnet d’usuari; és imprescindible!

 • Emporta’t monografies i material audiovisual durant 14 dies.
 • Fins a 6 documents alhora (els usuaris externs 3).
 • Prorroga el teu préstec i reserva documents prestats des d’aquí.
 • Per fer ús d’aquest servei cal ser usuari de la biblioteca. Consulta totes les condicions del servei en aquest reglament.
 • El MAE també proporciona documentació de l’Institut del Teatre a les biblioteques d’altres centres que així ho sol·liciten, sempre i quan el document sigui prestable.
El MAE possibilita als usuaris a través del préstec interbibliotecari, l’obtenció de documents, originals o reproducció d’originals, de materials externs al nostre propi fons, bàsicament articles de revista i llibres.

8,43€

Europa

34,19€

Resta del mon

41,02€

Si ets membre de l’Institut del Teatre (professor, alumne o PAS) el carnet per utilitzar el servei de préstec és el mateix que el de l’Institut del Teatre.
La biblioteca també emet carnets a ex-alumnes i persones externes autoritzades. Per sol·licitar-ho cal que ompliu el formulari amb les vostres dades personals i que us adreceu a qualsevol de les biblioteques de l’Institut del Teatre. També haureu de portar una fotocòpia del document que acrediti la vostra vinculació amb les arts escèniques.

Busca aquí pel nom de l’assignatura i trobaràs tot el material associat disponible a les nostres biblioteques.

Preus reduïts per obtenir digitalitzacions del nostre fons

Fes-nos arribar la teva sol·licitud enviant el formulari (versió en català i en castellà) al nostre correu electrònic.

Imatges

Baixa

058còpia
 • JPG o PDF

Mitja

515còpia
 • TIF 72 Mb

Alta

1029còpia
 • TIF > 72 Mb
 • El cost mínim de qualsevol servei és de 3€.
 • Queden exempts de pagar aquests preus els documents sol·licitats per les biblioteques i institucions de caràcter cultural o acadèmic amb les que s’hagi establert algun tipus de conveni o acord de caràcter singular.
 • El pagament de les còpies no eximeix als usuaris de demanar els corresponents permisos als titulars de drets de propietat intel·lectual.

Audiovisuals propis

702còpia
 • Servei restringit*

* A membres de l’Institut del Teatre sempre que es compleixin determinades condicions respecte dels drets d’autor i d’imatge. Les imatges contingudes en el DVD no poden ser utilitzades per fins comercials ni exhibides en locals públics.

Llibres

015pàgina
 • PDF

S’aplicarà un 25% de descompte per a estudiants i professors de la pròpia institució, i per a comandes de llibres antics sencers.

Servei d’obtenció de documents

El servei proporciona originals i còpies de documents (normalment llibres i articles de revistes) que no es troben als nostres fons.

Podeu fer-nos arribar la vostra petició per correu electrònic, a través del formulari de biblioteca respon, presencialment o per telèfon, indicant el màxim nombre de dades identificatives del document per tal que sigui més fàcil la seva localització.

Les condicions de reproducció i els terminis de lliurament es regeixen per la normativa pròpia del centre que lliura els documents.

Consulteu les tarifes a Préstec interbibliotecari i a Digitalització.
Tarifes: Ordenança fiscal i taxes i preus públics de l’organisme autònom Institut del Teatre 2021

El MAE proporciona formació sobre les seves col·leccions, serveis i fonts d’informació

Formació inicial o d’acollida

Destinada als alumnes de nou ingrés. Amb la col·laboració dels centres docents s’organitzen sessions per a tots els alumnes durant el primer mes de classe. A les sessions es prioritza la informació sobre les col·leccions, els serveis que més s’utilitzaran durant els estudis i també es fa una sessió pràctica per conèixer les eines per cercar informació.

Formació especialitzada

Aquestes sessions estan destinades a alumnes dels cursos superiors, als professors i doctorands. El contingut de les sessions està dividit en tres parts: col·leccions, serveis i fonts d’informació.
Les fonts d’informació que es presenten són:

Demana la teva sessió a través del nostre correu electrònic.

Identificar als artistes que surten a les més de 50.000 fotografies que tenim catalogades és una tasca titànica que solament assolirem amb l’ajuda de tots vosaltres. El projecte Te’n recordes pretén fomentar la col·laboració entre el MAE i els seus usuaris, tot facilitant-los un espai on introduir la informació que completi i millori la nostra catalogació. Només caldrà que us registreu i ja podreu començar!

Saber més
Comença