Project Description

Art

La col·lecció d’art del MAE consta de més de 700 obres, entre les quals hi ha  pintures a l’oli, carbonets, gravats i escultures d’artistes de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

La col·lecció s’ha anat formant  a través de llegats i donacions. Tenen especial importàcia els llegats de  Tortola València, Joan Magrinyà,  Artur Sedó, Fabià Puigserver i  Enric Borràs.

El període més destacat de la col·lecció correspon a la primera meitat del segle XX on destaquen les obres de  Ramon Casas,  Santiago Rusiñol i Marià Andreu.

Dins la  col·lecció d’escultures destaquen  la de  Josep M. Subirachs inspirada en el personatge de Fedra interpretat per Núria Espert i les escultures de Josep Viladomat  dedicades a Tórtola Valencia. En l’apartat de dibuixos destaquen les caricatures de Lluís Bagaria,  i en el de gravats els de William Hogart.

Accedeix

Destaquem

  • Dibuixos de Ramon Casas
    Sèrie de 13 dibuixos al carbonet entre el quals destaca el de l’actor japonès Otojiro Kawakami, la cantant Teresa Mariani , Maurici Vilomara i Francesc Soler i Rovirosa.

  • Quadres de Marià Andreu
    Dels 6 olis que es conserven als fons, destaquen els 3 dedicats a la Commedia dell’Arte de Marià Andreu.

També et pot interessar

Ajuda

  • Es pot demanar obra original del fons del museu per a una exposició?
    El MAE, com tots els museus, presta les seves obres sempre i quan es compleixin un seguit de requisits que garanteixin la seguretat i la preservació de les peces. Per sol·licitar el préstec d’una obra original adreça’t a la Conservadora.