Loading...
 • Artez

  Elorrio (Biscaia), des de 1997

 • LiquidDocs

  Barcelona, des de 2009

 • Crítica de Hedda Gabler de la Companyia Teatre Lliure

  Barcelona, El Noticiero Universal, 25 febrer 1978

 • Zirkolika

  Barcelona, des de 2004

Revistes i premsa 2020-06-08T14:46:40+00:00

Project Description

Revistes i Premsa

Actualment el MAE rep un total de 150 revistes especialitzades en les diverses arts escèniques: teatre, dansa, òpera, circ, titelles, música, etc., d’àmbit català, estatal i internacional. Els números de l’any corrent es troben a les sales de lectura de les diferents biblioteques.

La major part de revistes es troben a la Biblioteca general. En aquesta biblioteca els números retrospectius i també les revistes que ja no s’editen o que s’han deixat de rebre es troben al magatzem, es poden consultar però cal sol·licitar-les al taulell d’informació de la Biblioteca.

Per saber quins títols concrets formen part de la col·lecció del MAE i la seva ubicació (magatzem, Biblioteca de Barcelona, Biblioteca Vallés o Vic ) cal consultar el catàleg  i cercar per títol , o per matèria i especificant com a format, el de publicació periòdica.

La col·lecció de premsa està formada per articles de premsa en format digital des del 2004 i consultables a la nostra Hemeroteca Digital. Abans d’aquest any l’arxiu es troba en format paper, consulteu el personal de la biblioteca.

Accedeix

Destaquem

 • Revistes sobre teatre i altres arts escèniques
  Destaquen títols com ADE Teatro, Arterz, AS: Actualité de la Scénographie, Entreacte, Hystrio, Mouvement, Titerando i Zirkolika
  Dins la col·lecció històrica són importants les col.leccions del segle XIX i XX de les revistes Escena Catalana i Teatre català.
 • Revistes de dansa
  Actualment es reben 18 títols. Destaquen: Dance Research, Dance International, Dancing times, Liquid docs, Por la danza, Susy q i Tanz.

 • Revistes de música i òpera
  Actualment es reben 8 títols. Destaquen: Ópera actual, Opera now, Opérette, Revue de tout le théâtre musical i Revista musical catalana.

També et pot interessar

 • Hemeroteca digital. Notícies publicades a la premsa sobre les arts escèniques a Catalunya des de l’any 2004.

 • International Bibliography of Theatre and Dance (IBTD). Accessible des d’ordinadors de l’Institut del Teatre.
 • Dialnet. Cercador de continguts científics hispànics, amb articles de revistes, llibres i articles de llibre col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d’altres publicacions, etc.

Ajuda

 • Em puc emportar un número de revista en préstec?
  No, les revistes especialitzades no es presten. La seva consulta es restringeix a la lectura dins de la sala de les biblioteques i pots fer fotocòpies de l’article que t’interessi.

 • Puc fer fotocòpies d’una revista?
  Sí, amb les restriccions que imposa la llei, i sempre que siguin publicacions posteriors a l’any 1945, gràcies a la llicència CEDRO (Centro Espanyol de Drets Reprogràfics) que autoritza la reproducció mitjançant fotocòpia, amb determinats límits, d’obres protegides per la Llei de Propietat Intel·lectual. A la biblioteca general hi ha una màquina d’autoservei de la biblioteca que funciona amb unes targetes que s’adquireixen a la planta S1.