Catalegs 2020-11-13T12:04:02+00:00

Escena Digital

Les nostres col·leccions d’arxiu i museu. Més de 50.000 documents digitalitzats.

consulta

Biblioescènic

El catàleg del fons bibliogràfic i audiovisual ofereix informació de més de 125.000 registres amb prestacions 2.0 pels usuaris.

Mensualment s’elabora un butlletí de novetats. Consulteu-lo aquí.
consulta

Hemeroteca Digital

Accés a les notícies publicades a la premsa sobre les arts escèniques a Catalunya des de l’any 2004.

S’actualitza diàriament i compta amb més de 30.000 articles, permet accedir a una fitxa descriptiva sobre cada notícia i al text complet dels articles, convertint-se així en un punt de referència de tot allò que apareix a la premsa sobre l’àmbit escènic català. L’Hemeroteca Digital es nodreix de les notícies publicades al dossier de premsa del MAE.
consulta

Base de Dades d’Espectacles

Informació sobre espectacles, principalment representats a Catalunya, dels darrers 20 anys: 12.000 obres, 25.000 intèrprets i 20.000 autors.

consulta

RedIT, Reservori Digital de l’Institut del Teatre

Dipòsit digital en accés obert de les publicacions de l’Institut del Teatre i de la producció docent i de recerca, així com assajos i altres treballs de la seva comunitat acadèmica.

consulta

AAAEC, Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya

Dipòsit digital d’audiovisuals creat amb la finalitat de preservar i difondre els arxius de vídeo de les arts escèniques catalanes, així com donar suport a la recerca i docència en àmbits acadèmics de l’Institut del Teatre.

consulta

International Bibliography of Theatre & Dance (IBTD)

La base de dades International Bibliography of Theatre & Dance (IBTD) conté al voltant d’uns 1,1 milions d’ articles de publicacions periòdiques (revistes, publicacions acadèmiques, etc.), diaris, llibres i monografies amb resum publicats a 126 països; a més conté textos complets de més de 560 títols, inclús més de 195 publicacions i més de 360 llibres i monografies que tracten aspectes del teatre i les arts escèniques d’arreu del món. Només accessible des de la xarxa de l’Institut del Teatre.
Per més informació sobre el seu ús feu clic aquí.

consulta

Dramatúrgia Catalana Contemporània (DCC)

Base de dades que recull informació detallada (resum, paraules clau, nombre de pesonatges, espais i dades bibliogràfiques) d’obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors.

consulta

Documents Sedó

Fons documental format per més de 5.500 unitats documentals en la que s’inclouen fotografies, cartes, dedicatòries, autògrafs, invitacions, documentació administrativa, etc., de tota mena de persones i institucions relacionades amb el món de les arts escèniques de les darreries del segle XIX fins ben entrat el segle XX.  L’Institut del Teatre va comprar al bibliòfil Artur Sedó l’any 1968 aquest fons d’arxiu i el seu fons bibliogràfic de més de 90.000 títols teatrals, especialment de teatre català i del segle d’or espanyol, consultable des de Biblioescènic.

consulta

Teatre Auri

Portal dins de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes que ofereix una selecció d’obres del segle XVI i XVII completament digitalitzades.

consulta

European Collected Library of Artistic Performance (ECLAP)

L’ECLAP  distribueix més de 300.000 objectes digitals (imatges, vídeo, documents, àudio, ebook, publicacions electròniques, animacions, diapositives, llistes de reproducció de música, col·leccions, 3D, braille, anotacions, etc.), procedents de les institucions participants en el projecte. El MAE hi participa amb l’aportació de més de 30.000 objectes de les col·leccions del seu fons.

consulta

Selecció de recursos web

Selecció de recursos d’informació accessibles a Internet relacionats amb la diversitat de camps temàtics i de recerca de les arts escèniques.

consulta

Guies i dossiers temàtics

Les guies temàtiques tenen com a objectiu facilitar  als usuaris, l’accés a tota, o gairebé tota, la documentació  d’una temàtica que tenim al MAE  en diferents catàlegs, bases de dades, inventaris.

Els dossiers temàtics estan dedicats exclusivament a un personatge o fet destacat i mostren les dades més rellevants al seu voltant, així com tots aquells documents i objectes que des del MAE s’han preservat en relació al tema desenvolupat, fins el moment d’elaboració del dossier.

consulta