Del 12 de novembre de 2021 al 23 de gener de 2022

Aquesta exposició permet conèixer sis vestits escènics de Montserrat Caballé adquirits l’any 2019, amb els quals la soprano catalana va donar vida a alguns dels personatges femenins més admirats de l’òpera com Maria Stuarda, Isabel de Valois o Floria Tosca.

El vestit més antic és un disseny del destacat escriptor i figurinista anglès Jean Hunnisett per a la versió de Der Rosenkavalier, de Richard Strauss, estrenada a l’Òpera de Viena l’any 1965. La resta de peces van ser utilitzades fins als anys 80 i es van poder veure en escenaris com el Théâtre Antique d’Orange de França, La Scala de Milà, la Metropolitan Opera House de Nova York, la Royal Opera House de Londres, l’Òpera de Marsella o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, espai on Caballé va lluir sis dels set vestits comprats. La mostra vol destacar també la rellevància del disseny de vestuari en la creació del personatge a través d’una mirada específica a la relació entre Caballé i el seu armari operístic.

Aquesta és la col·lecció més gran de vestits d’escena de Montserrat Caballé en un museu. Els altres museus que tenen peces de la soprano catalana són el Centre National du Costume de Scène et de la Scénographie de Moulins, a França, que disposa de dos vestits de l’Òpera Turandot, i la Galleria del Costume di Palazzo Pitti de Florència, a Itàlia, que té un vestit de l’obra Semiramide i un altre de Norma.

Els vestits d’òpera de Caballé venen a completar la important col·lecció d’indumentària operística del MAE que compta amb quasi dues-centes peces d’artistes Hipólito Lázaro, Francesc Viñas, Maria Espinalt i Victoria dels Àngels, entre altres.

Aquesta exposició té una versió en línia on es poden veure els vestits en 3D.

Organització: Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques. Institut del Teatre. Diputació de Barcelona
Guió i documentació: Laura Ars
Disseny gràfic: Forabord
Impressió: Artyplan, Apligraf
Fusteria: M30 Stands
Audiovisual: Laura Ars
Muntatge: Karol Bergeret i Hache Creativa
Fotografies de: Arxiu Fundació GranTeatre del Liceu (Antoni Bofill i Antoni Ras Rigau), Metropolitan Opera Archives (James Heffernan), Jesús Atienza i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre.
Agraïments: Arxiu Fundació Gran Teatre del Liceu, Antoni Bofill, Cristina Fortuny, Helena Escobar, Jaume Tribó, Metropolitan Opera Archives i Santiago Vela.

 

Al Palau Güell
Coordinació: Direcció del Paul Güell. Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona Gal·la García Casarramona
Producció: Subdirecció d’Imatge Corporativa i Promoció Institucional. Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona
Disseny i coordinació de l’espai expositiu: Karol Bergeret (Taller de ideas) i Héctor Escudero (Hache Creativa)
Disseny gràfic: Arnau Masramon
Il·luminació: Imanol Ossa
Instal·lació interactiva: Alberto Gabari
Correcció lingüística i traduccions: T&S Traduccions i Tractament de la Documentació
Transport: ITT

 

Horari
De dimarts a diumenge. De 10 h a les 17.30 h (tancament de les taquilles a les 17 h i últim accés a les 16.30 h ).  Tancat: 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener.

Preu
Consulteu les tarifes al web del Palau Güell.

Ubicació i adreça
Golfes del Palau Güell. C/Nou de la Rambla 3-5 . 08001 Barcelona