Dia Internacional dels Museus 2022

//Dia Internacional dels Museus 2022

El proper dimecres 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i al MAE ho celebrem amb aquestes activitats:

Visites guiades a l’exposició La memòria de les arts efímeres, a les 13.30h i a les 17h.

Hem preparat dues visites guiades a l’exposició amb accés a les reserves amb reserva prèvia. Accediu a les inscripcions.

Exposició La memòria de les arts efímeresLes arts escèniques són l’art del moment.  L’experiència viscuda queda en la memòria de cadascú però la conservació dels vestits, decorats o documents permet guardar una part de l’emoció.  Aquesta exposició ens convida a fer un viatge en el temps recorrent 10 espectacles emblemàtics del teatre català.

Tot passejant per aquesta “Memòria” podrem descobrir com treballa un escenògraf, una ballarina, un titellaire, una directora d’escena, etc.

Visita lliure a la instal.lació d’escenografia Preludis de Frederic Amat per a un espectacle de Gelabert-Azzopardi, al plató, entre les 12h i les 16h. 

“Preludis” és un solo en el que el ballarí Cesc Gelabert dialoga amb la música de vint preludis per a piano. La peça és una reflexió coreogràfica i plàstica sobre el pas del temps i els seus cicles. L’artista plàstic Frederic Amat va dissenyar diferents elements escènics que complementen el gest expressiu de Gelabert. En la instal·lació hi trobareu aquests objectes  que es mostren en diàleg amb una projecció del solo. 

Presentació de la cessió del fons de Cesc Gelabert i de la companyia de dansa contemporània Gelabert-Azzopardi, a les 10:30h.

El fons d’indumentària de la companyia Gelabert-Azzopardi el donà la mateixa companyia l’any 2013 i consta de 179 peces , 141 peces de les quals han estat dissenyades per Lydia Azzopardi. A partir del 2021 Cesc Gelabert  ens dona la part d’arxiu de la companyia format per fotografies, cartells, programes, premsa i premis, i altres documents anteriors a la formació de la companyia. Es pot consultar a Escena Digital.

 

By | 2022-05-16T08:55:49+00:00 dimarts, maig 10, 2022|Categories: Notícies|Tags: , , |Comentaris tancats a Dia Internacional dels Museus 2022