Nou fons Comediants

//Nou fons Comediants

Estem treballant per incorporar  la donació del fons de la companyia de teatre Comediants, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Amb aquesta donació, la companyia tanca l’etapa en la qual han destacat especialment en la renovació del teatre de carrer. 

Comediants és considerada una de les companyies catalanes més importants del segle XX, juntament amb La Fura dels Baus, Dagoll Dagom i els Joglars, i van redefinir el teatre de l’Estat Espanyol. El seu origen es troba al 1972 amb la representació de l’espectacle Non plus plis, i des de llavors han recorregut tot el món amb els seus espectacles. Des d’un primer moment van buscar  trencar amb la quarta paret i amb el teatre més conservador de la dictadura franquista.  S’ha caracteritzat  per fer obres amb una gran vessant lúdica i llibertària. Al mateix temps,  ha jugat  i transformat els elements de les festes populars catalanes, i als seus espectacles és comú l’ús de màscares, capgrossos i focs d’artifici. La seva naturalesa polifacètica els ha portat a crear projectes més enllà dels teatrals, com pel·lícules, programes per televisió, llibres, etc.

El fons  que estem integrant conté documentació des del 1972 fins l’actualitat. La multiplicitat de llenguatges teatrals utilitzada per Comediants fa que el seu fons sigui molt complet i ric. A part de programes, dossiers d’espectacle, anecdotaris, fotografies, dissenys originals i altra documentació en paper, Comediants també dona al MAE una part de la seva abundant col·lecció d’indumentària i capgrossos.

Actualment, l’Arxiu Municipal de Canet conserva la col·lecció de cartells i part de les fotografies dels primers anys. A la pàgina web de la companyia hi podeu trobar fotografies, una cronologia de la companyia i informació sobre tots els espectacles i projectes de Comediants. 

El fons Comediants del MAE es podrà anar consultant a poc a poc a mesura que anem  integrant la documentació i els objectes als  diferents recursos:

A més, nombrosos fons del MAE ja contenen informació de Comediants que us compartim segons els recursos on estan descrits:

By | 2022-11-25T10:53:21+00:00 divendres, novembre 25, 2022|Categories: Notícies|Tags: , , , |Comentaris tancats a Nou fons Comediants