Col·laborem amb l’Any Paquita Ferrándiz

//Col·laborem amb l’Any Paquita Ferrándiz

Aquest 15 de novembre s’ha inaugurat l’Any Paquita Ferrándiz, en motiu del centenari del seu naixement.

Nacuda a Barcelona el 1921, va ser una actriu teatral de gran renom en l’escena catalana de postguerra. Estretament vinculada al Teatre Romea –on tenia una llotja al seu nom– va interpretar nombroses obres de Josep M. de Sagarra, que escrivia papers pensats expressament per a ella, i d’Àngel Guimerà, entre d’altres autors. També va treballar en companyies de teatre espanyol, va fer gires per Amèrica i va participar en radionovel·les, sèries de televisió i doblatge de pel·lícules al castellà.

En reconeixement a la seva trajectòria, Paquita Ferrándiz va ser guardonada amb el premi Ciutat de Barcelona (1981) i amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1983) per la seva contribució a la recuperació i difusió del teatre català, fet en què havia contribuït amb grandíssim encert en protagonitzar moltíssims espais dramàtics per a la televisió. Morí el 1996 a Barcelona. 

Treballà a la Companyia Vila-Daví, amb Enric Guitart, Esteve Polls i Xavier Regàs, dels quals conservem els seus fons.

Durant el mes de  desembre i gener acollirem la seva exposició Paquita Ferrándiz (1921-1996), la fascinació de la primera actriu, i estem acabant de digitalitzar tots els documents d’arxiu i museu a Escena Digital.

By | 2021-11-19T12:34:33+00:00 divendres, novembre 19, 2021|Categories: Notícies|Tags: , , |Comentaris tancats a Col·laborem amb l’Any Paquita Ferrándiz