Inauguració de l’exposició temporal “José de Udaeta i Emma Maleras. Vides paral·leles”

//Inauguració de l’exposició temporal “José de Udaeta i Emma Maleras. Vides paral·leles”

Aquest dimarts 9 d’abril, a les 18.30h, inaugurem al vestíbul de l’Institut del Teatre de Barcelona una nova exposició temporal, José de Udaeta i Emma Maleras. Vides paral·leles, que posa en valor el paper cabdal dels dos artistes catalans en la divulgació i l’ensenyament de la dansa espanyola i les castanyoles. L’exposició coincideix amb el centenari del naixement dels dos artistes, i esdevé un homenatge a les seves fites professionals i a la seva inesgotable passió per la dansa i la música. I és que tots dos van ballar, tocar i fer de mestres fins ben entrada la vellesa.

L’acte s’iniciarà amb una visita guiada a l’exposició. Tot seguit, hi haurà els parlaments, amb la intervenció de la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo; i de la professora de dansa espanyola del centre, Belén Cabanes, i la professora de l’Institut Oriol Martorell, Consol Grau, totes dues deixebles d’Udaeta i Maleras, qui parlaran de la seva relació personal i d’aprenentatge amb els artistes. Es clourà amb l’actuació d’un grup d’alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre i de l’Institut Oriol Martorell, que ballaran i tocaran les castanyoles amb les seves professores, amb l’acompanyament musical de la pianista Marina Rodríguez i els instrumentistes de l’Institut del Teatre, Juli Rodríguez, Juanjo Barreda i Eugeni Manils.

By | 2019-04-09T09:59:39+00:00 dimarts, abril 9, 2019|Categories: Notícies|Tags: , , , , , |Comentaris tancats a Inauguració de l’exposició temporal “José de Udaeta i Emma Maleras. Vides paral·leles”