Mariaelena Roqué

DespullesDespullades

L’Institut del Teatre acull una mostra retrospectiva de Mariaelena Roqué (MER), artista multidisciplinar, visual i espacial, performer, amb una llarga trajectòria a l’escena catalana i internacional.

DespullesDespullades és el títol de l’exposició composta a partir d’un centenar de vestits-personatge i que ocupa diversos espais de la seu de l’Institut del Teatre a Barcelona. Els vestits-personatge, lluny de romandre inerts, mostren la seva vida i interaccionen entre si, amb la llum, l’espai, el so… per conformar una instal·lació escènica. En aquest marc, una videoinstal·lació, a través del personatge DonaUllsDonaUlls (síntesi formal i conceptual de l’obra de MER), ens ofereix un recorregut poeticovisual per la trajectòria de l’artista. L’objectiu és mostrar l’obra de MER en la seva multidisciplinarietat i profunditat, obra generada durant el període 1980-2014 a ritme de work-in-progress.

L’acció performativa és també present en aquesta exposició, a partir de la intervenció de Mariaelena Roqué en l’acte d’inauguració i en la clausura de l’exposició. L’artista conduirà també diverses visites guiades durant el termini d’exposició.

«Vestir-se-Desvestir-se. Vestir-Desvestir. Despullar. Despullar-me a mi mateixa, despullar els altres i de nou a mi mateixa. El disseny del vestit. Estètica i catarsi. Trajecte el·líptic 1980-2014. La DespullaDespullada és el vestit-desvestit, ja sense cos real, eina d’expressió poètica i funcional, en acció vital de disseny pur en ritme circular. Obra tridimensional, gestual i visual acumulativa des de la seva creació i acció posterior fins al moment actual. Partitura plàstica i visual que compon el personatge des d’un trajecte compartit amb mil vestits-personatge, i de tants altres trobats, per a una nova acció continuadora, tornant a crear des d’allò creat.»

Mariaelena Roqué

Web Mariaelena Roqué

Teaser de l’exposició

Descarrega
Per més informació ja et pots descarregar el programa en PDF
Descarrega

Del 6 de novembre de 2014 al 30 d’abril de 2015

Sala d’exposicions i diversos espais de l’Institut del Teatre
Plaça Margarida Xirgu, s/n. Barcelona 08004

De dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana de funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi (dissabtes, de 18 a 21 h, i diumenges, de 16.30 a 19 h)

Entrada lliure

2017-11-03T09:38:50+00:00