Memòria 2015

/, Notícies/Memòria 2015

Entre les activitats de l’any 2015 volem destacar la recuperació d’un espai per a l’exposició permanent, la col·laboració amb el projecte IF Barcelona, la posada en funcionament d’un nou servei d’assessorament en drets d’autor, la nova web, la nova Base de dades d’Espectacles i l’arribada de fons d’arxiu importants com són els de la Companyia Vol Ras i el de l’actriu i directora teatral Rosa Novell.

Amb l’exposició la Memòria de les Arts efímeres, inaugurada el 15 de juny, s’ha recuperat un espai expositiu permanent a la seu de l’Institut del Teatre a Barcelona. L’exposició posa en valor la tasca de conservació, documentació i difusió que fa gairebé cent anys que portem a terme, a través d’un viatge en el temps que abasta més d’un segle i que ens parla dels escenògrafs, de la dansa, del text, dels actors, dels titelles.

El projecte IF Barcelona, nascut de les complicitats entre l’equip liderat per Toni Rumbau i el MAE, ha treballat per eixamplar l’amplitud de l’univers artístic dels titelles (d’aquí el subtítol de titelles, objectes, màquines i fils) i ha comprès una macro exposició produïda per Arts Santa Mònica (Figures del desdoblament), un festival amb programació Internacional, un simposi acadèmic i multitud de petites activitats complementàries.

Amb la nova web i la nova base de dades d’espectacles s’ha continuat treballant en la línia ja iniciada fa uns anys de potenciar la difusió de la informació a través de les tecnologies de la informació. I finalment els fons rebuts de la companyia Vol Ras i de Rosa novell continuen fent palès que el MAE és el referent nacional en l’àmbit de la recerca i patrimoni de les arts escèniques.

 

Anna Valls 

Directora del MAE

Descarrega

Ja està disponible per a descarregar la memòria del MAE del 2015
By | 2018-03-07T09:24:23+00:00 divendres, febrer 26, 2016|Categories: Memòries, Notícies|Tags: , |Comentaris tancats a Memòria 2015