Nou fons de dansa clàssica de Consol Villaubí i el seu Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona

//Nou fons de dansa clàssica de Consol Villaubí i el seu Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona

El darrer fons que incorporem és el la ballarina de dansa clàssica i coreògrafa Consol Villaubí (1932-2019), pionera de la dansa contemporània a Catalunya, i que ens donà la seva filla Rosa Puig Villaubí el passat juny de 2020.

Formada a l’Institut del Teatre amb els mestres Joan Magriñà i Marina Noreg i a París a l’Institut Chorégraphique del Teatro Nacional de la Opera, va ser pionera, promotora i primera ballarina de grups d’avantguarda als anys 50, realitzant gires d’intercanvi i investigació coreogràfica per Moscú, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Suïssa i Nova York. Després dels seus anys a París, on fou primera ballarina del Ballet Moderne de París, s’instal·la a Barcelona i comença a treballar sobre la investigació coreogràfica a partir de la música i la plàstica d’avantguarda. Després d’una intensa activitat professional en teatre, cinema i televisió, crea, l’any 1972, el Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona, on col·laborava amb artistes plàstics i musicals de l’avantguarda catalana vinculada al grup Dau al Set, ja que estava casada amb un dels seus membres, el filòsof, sociòleg i crític d’art Arnau Puig.

El fons està format principalment per les fotografies de les diverses representacions i assajos realitzats pel Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona realitzades entre 1970 i 1983,  retalls de premsa, programes de mà, més d’una norantena de cartells originals i impresos, esbossos escenogràfics, que ocupen 8 capses d’arxiu, dos telons, i 53 peces d’indumentària escènica. També hi ha alguna documentació personal des de la seva etapa d’alumna de l’Institut del Teatre , i de quan era ballarina des dels anys 50.

Accediu al Fons Consol Villaubí aquí.

By | 2020-10-20T13:35:06+00:00 dimarts, octubre 20, 2020|Categories: Notícies|Tags: , , , , , |Comentaris tancats a Nou fons de dansa clàssica de Consol Villaubí i el seu Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona