Paysages intérieurs

Recomanació del mes de novembre del 2014

//Paysages intérieurs

“Paisatges interiors és un viatge en el procés creatiu de l’artista que s’ha establert com un dels més grans titellaires del món. Tot va començar el 1968 quan fa el seu primer titella Alexander en unes golfes de Montmartre. Philippe Genty truca a la porta de la UNESCO i presa Alexander i altres personatges al llarg del món, en un 2CV. Aquesta gira mundial tindrà una durada de quatre anys. El llibre està esquitxat de belles fotografies de les seves reunions, des dels mestres Bankaru del Japó als Muppets del Puppet Theater a Nova York. Tot això composa la primera part del llibre titulat carnets de fuites.
A la segona part, els llibres de treball, Philippe Genty explica la gènesi dels seus espectacles. Des d’Autruches al 1968 a Ne m’oublie pas al 2012. Se centra en els espectacles que es coneixen com Boliloc, veritable fenomen de 2007 (amb Christian Hecq ara a la Comédie-Francaise i Scott Koehler) o Voyageur Immobile creat el 1995 i reestrenat el 2009.
Finalment l’última part, caixes d’eines, és un lèxic de les notes que donen “algunes pistes en aquesta gimcana que altres bojos podrien haver volgut continuar”. Secrets de fabricació que revelen el procés de creació de l’univers de Philippe Genty”

[Ressenya de Stéphane Capron a sceneweb.fr]

Aquest 15 de novembre es podrà veure al Teatre Alegria de Terrassa l’espectacle de la Compagnie Philippe Genty La llamada del mar, amb direcció artística de Philippe Genty i interpretació d’Amador Artiga, Marzia Gambardella i Andrés Martínez Costa.

L’autor

Philippe Genty neix el 1938. Passa per les arts aplicades abans de trobar els titelles amb motiu d’un concurs guanyat en 1961. El 1962 va començar una gira mundial en un 2CV per presentar la seva 1a creació amb una marioneta “Expédition Alexandre”. Després va fer una pel·lícula sobre els teatres de titelles de tot el món, en el marc del projecte – la Unesco ‘East West’. Per muntar espectacles personals i independents, el dramaturg crea la seva pròpia companyia el 1968, en què va expressar un interès continu en el món dels somnis. Els títols de les seves obres reflecteixen una exploració d’enfocament i llenguatge visual on l’escena és el lloc de l’inconscient i reflecteix els conflictes interns de l’ésser humà, navegant entre el circ, el teatre, la dansa i el teatre de titelles.

Al catàleg

Paysages intérieurs / Philippe Genty. LaBelle. Arles : Actes-Sud, 2013. 301 p. ISBN 9782330019433
Topogràfic: 792.027.07 GENTY
(Consultar disponibilitat al catàleg)

Més informació

2019-09-02T14:11:04+00:00