Dramaturgy in motion : at work on dance movement performance / Katherine Profeta. Madison : University of Wiconsin Press, 2015. ISBN 9780299305949

Topogràfic: 793.5 PRO

(Consultar disponibilitat al catàleg)

 

Sobre l’autora…

katherine-profetaKatherine Profeta és professora assistent al Departament de Drama , Teatre i Dansa al Queens College de la City University of New York. Ha estat dramaturga amb el coreògraf i artista visual Ralph Lemon des de 1997, així com per a molts altres coreògrafs i companyies de teatre. És també membre fundadora i coreògrafa de la companyia teatral Elevator Repair Service.

[Dades biogràfiques de la contracoberta]

 

Sobre el llibre…

“Dramaturgy in motion  examina de manera innovadora la feina del dramaturg de dansa contemporània i de moviment performatiu. Katherine Profeta, un dramaturga que treballa des de fa més de quinze anys, canvia l’enfocament de preguntar “Qui és el dramaturg?”a “Sobre què pensa el dramaturg?”

Profeta explora cinc espais d’atenció del dramaturg:  text i el llenguatge, investigació, audiència, moviment i interculturalitat. Basant-se en la seva àmplia col·laboració amb el coreògraf i artista visual Ralph Lemon, elabora el seu pensament en els exemples reals d’assaig-habitacions i situa la pràctica dins el discurs teòric sobre dramatúrgia contemporània. Movent-se entre la teoria i la pràctica, paraula i moviment, de preguntes i respostes fins que aquestes distincions desdibuixen, es desenvolupa el concepte fonamental del treball dramatúrgic com una qualitat de moviment.Dramaturgy in motion  serà de gran valor per als professionals i acadèmics interessats en els processos de creació de dansa contemporània i el moviment performatiu — particularment artistes preguntant-se  què podria ser col·laborar amb un dramaturg i dramaturgs preguntant-se què podria ser col·laborar en el moviment performatiu. El llibre també serà d’interès per a aquells interessats en el treball de Lemon i els seus col·laboradors, als quals Profeta torna diverses vegades per desplegar les qüestions espinoses i els enriquidors beneficis del treball dramatúrgic.”

[Text traduït de la ressenya de l’editorial University of Wisconsin Press]

 

Més informació…

Preu aproximat de venda: 25€   llibre, 19,10€ ebook