Arts escèniques i educació

//Arts escèniques i educació
  Link   A.V.E.C Teatre-Educació (Associació Valenciana d’Expressió i Comunicació)
Web de didàctica de la dramatització, coordinat pels membres d’A.V.E.C.(Associació Valenciana d’Expressió i Comunicació) col·lectiu de professors de Dramatització-Teatre per a la millora de la pràctica educativa.
Idioma: català
  Link   World Theatre Training Institute AKT-ZENT (WTTI)
Web sobre el teatre i el drama en l’educació, d’àmbit mundial, de l’International Theatre Institute.
Idioma: anglès, alemany, italià
  Link   IDEA (Assocació Internacional de Drama/Teatre i Educació)
Web de l’associació que agrupa entitats, organismes i persones que treballen en l’educació artística arreu del món, realitzant intercanvi d’experiències, desenvolupen tallers i presentacions, publicacions, etc.
Idioma: castellà, anglès, francès i xinès
  Link   Teatro en la educación
Xarxa social creada per Antonio Navarro, expert en teatre i educació, amb moltíssima informació (enllaços web, textos, vídeos, fotografies, etc.)
Idioma: castellà
  Link   PROEXDRA (Asociación de Profesores por la Expresión Dramática en España)
Web de l’associació dedicat dedicat a l’expressió artística (teatre, dansa, música, etc.) a l’educació a Espanya. Aquesta associació organitza jornades, cursos, tallers ; editen la revista HomusArtísticus i donen accés a alguns articles de cada número ; tenen un centre de documentació i llibreria i donen accés al seu catàleg en format pdf. També tenen una secció d’enllaços d’entitats que es dediquen a l’expressió artística.
Idioma: castellà
  Link   AITA/IATA (Asociación Internacional del Teatro de Arte)
Web de l’organització internacional dedicada a promoure l’enteniment i l’educació a través del teatre. Organitza de forma bianual el Festival Mundial de Teatro Infantil de AITA/IATA i el congrés “El Drama en la educación”. Amb un butlletí, bibliografia i enllaços.
Idioma: castellà, anglès i francès
  Link   Programa Educación Artística, Cultura i Ciudadanía de la Organización de Estados Iberoamericanos para la Educación, la Ciencia y la Cultura (OEI)
Aquest programa té com a objectiu enfortir els vincles entre l’educació i la cultura en el marc dels sistemes educatius dels països membres. La web informa de les convocatòries, esdeveniment i notícies, formació; dóna accés a documents de referència, legislació i articles; edita un butlletí i algunes publicacions; i té un apartat d’enllaços a organismes internacionals.
Idioma: castellà
  Link   d teatro
Recurs del web Educación, del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte –
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado amb 26 programes audiovisuals sobre les arts escèniques amb les seves corresponents guies didàctiques, de 5 minuts de durada, amb imatges d’espectacles teatrals (o creats per a l’ocasió), presentades per Jordi Dauder i amb el suport testimonial d’especialistes de la professió.
Idioma: castellà
426
  Link   Teatro para tí
Teatro para ti, recurs del Centro de Documentación Teatral de Madrid (INAEM)format per una sèrie de materials didàctics que intenten apropar el teatre a l’Ensenyament Secundari. Aquests materials s’han preparat sobre la base de les grans obres dramàticas que s’inclouen en els actuals plans d’estudi. S’ha començat amb Historia de una escalera, d’Antonio Buero Vallejo, com a una de les mostres més representatives del teatre espanyol de la postguerra. Progressivament s’aniran incorporant altres obres mestres del teatre espanyol, com La Celestina, La vida es sueño, El sí de las niñas, Don Juan Tenorio, Tres sombreros de copa…
Idioma: castellà
  Link   Teatro en el aula
Recurs del Centro de Documentación Teatral de Madrid (INAEM) que aglutina els canals temàtics de “Ver, hacer teatro”, “Leer, ecribir teatro”, i “Teatro infantil” sobre teatre infantil i juvenil i el seu ús a les aules.
Idioma: castellà

 

By | 2020-04-27T11:28:17+00:00 dijous, juny 18, 2015|Categories: Recursos Externs|Comentaris tancats a Arts escèniques i educació