Diccionaris i enciclopèdies

//Diccionaris i enciclopèdies
Link Pavis. Diccionario teatral interactivo
Versió en línia del Diccionario del teatro (1987) de Patrice Pavis. El diccionari de Pavis conté uns 500 termes, informa al lector sobre el vocabulari crític i els mètodes d’anàlisi del text i de la representació escènica, aprofundint a la vegada en els conceptes de dramatúrgia, posada en escena i de semiòtica. Un sistema de cites permet efectuar un recorregut sistemàtic a travès del laberint de la crítica teatral i situar cada terme en el context global de l’anàlisi del text i de l’espectacle, mentre que cada article defineix el terme estudiat i exposa a continuació les dificultats teòriques i les divergències en l’ús del vocabulari crític en funció dels mètodes de la tradició històrica.
Idioma: castellà
  Link   Artes escénicas de Asia. Proyecto enciclopedia web
Projecte enciclopèdic sobre les arts escèniques (música, dansa i teatre) a Japó, Xina, Corea i Índia. Liderat per Mauricio Martínez R., professor universitari investigador de música i teatre asiàtics. També inclou entrades dedicades a l’estètica, la història, la cultura, els estudis, els esdeveniments i enllaços de cada àrea país.
Idioma: castellà
  Link   Teatropédia – Enciclopédia Virtual das Artes do Palco
Enciclopèdia col·laborativa en format wiki sobre el teatre brasiler que lidera la SP Escola de Teatro – Centro de Formação das Artes do Palco de Sao Paulo. Actualment no funciona el web, però existeix la versió app per Android i per Iphone.
Idioma: portuguès
  Link   Glossaire du théâtre
Glossari elaborat per André G. Bourassa. Organitzat en forma d’índex alfabètic. Conté centenars de termes relacionats ambl a teoria teatral i amb la tècnica i pràctica escènica. Al final s’inclou una bibliografia. Juntament amb les definicions, se cita als autors dels quals estan agafades les accepcions.
Idioma: francès
By | 2017-03-17T14:28:34+00:00 dijous, juny 18, 2015|Categories: Recursos Externs|Comentaris tancats a Diccionaris i enciclopèdies