Fons La Violeta de Clavé

///Fons La Violeta de Clavé
La Violeta de Clavé, en una actuació el 24 abril 1932

La Violeta de Clavé va ser una entitat coral fundada el 1881 a Barcelona. S’emmarca dins del Cors de Clavé, caracteritzats per seguir els principis de Josep Anselm Clavé. D’aquesta societat tenim constància d’una intensa activitat musical i cultural especialment durant la dècada dels anys 20 i 30, de la que destaquen la seva participació en diverses edicions del concurs de caramelles de l’Ajuntament de Barcelona, l’edició d’un butlletí i l’organització de festivals i conferències.  Va crear també una escola de solfeig infantil i posteriorment una secció específica per a nens i nenes a banda de la principal d’homes.

El fons inclou documentació variada de l’entitat: administrativa, correspondència, originals manuscrits del butlletí, etc. També diversos objectes pertanyents a l’entitat i documentació personal de Marcel Bellprat i Folch, president de la mateixa en diverses etapes i donatari del fons.

By | 2019-07-02T12:54:48+00:00 dimarts, juliol 2, 2019|Categories: Fons Institucionals|Tags: , , , |Comentaris tancats a Fons La Violeta de Clavé