Homenatge a Enric Granados

//Homenatge a Enric Granados

Ens sumem a l’Any Granados donant accés a la partitura manuscrita  original Danza de los ojos verdes,  d’Enric Granados i que aquest dedicà a la ballarina i coreògrafa de dansa espanyola Antonia Mercé “La Argentina”, i mostrant-vos a Enric Granados en els diferents recursos del MAE.

Aquesta partitura forma part del Fons Antonia Mercé “La Argentina” del MAE que ens donà el seu germà l’any 1959.

Antonia Mercé, amiga del músic, havia d’actuar a l’òpera Goyescas, de Granados a proposta del mateix compositor, que s’estrenava al gener de 1916 a Nova York, però es va quedar fora del repartiment. Com a compensació Granados composa Danza de los ojos verdes, inspirada en els expressius i seductors ulls de La Argentina,  i li regala a la ballarina per al seu  debut a Nova York, que va ser el 10 de febrer de 1916 al Maxine Elliott Theatre amb Granados entre el públic. L’espectacle, que aconseguí un gran èxit, consistí en la representació d’onze danses de diferents compositors (Granados, Grieg, Massenet i Valverde entre d’altres).

Desgraciadament fou la seva darrera composició, ja que va morir el 24 de març de 1916 en el naufragi de la nau Sussex, al canal de la Mànega, en ser torpedinada per l’armada alemanya en el transcurs de la Primera Guerra Mundial.

 

ENRIC GRANADOS AL MAE

-Fons d’arxiu i museu a Escena Digital
-Fons bibliogràfic i audiovisual a Biblioescènic
-Premsa a Hemeroteca Digital
-Espectacles a Base de Dades d’Espectacles

 

El fons d’Enric Granados es troba a la Biblioteca de Catalunya.
Els fons d’Antonia Mercè “La Argentina” es troba al MAE i els seus àlbums, discos i col·lecció de llibres, revistes i partitures es troben a la Fundación Juan March de Madrid.

 

 

 

 

By | 2020-06-10T10:46:13+00:00 divendres, desembre 16, 2016|Categories: Notícies|Tags: , , , , |Comentaris tancats a Homenatge a Enric Granados