Nou fons de la ballarina, coreògrafa i pedagoga Marta Munsó

//Nou fons de la ballarina, coreògrafa i pedagoga Marta Munsó

Ja podeu consultar un fons important per a l’estudi de dansa, el fons Marta Munsó (Barcelona, 1959 -2007) que ens va donar la seva família el 2019. Ballarina, coreògrafa i professora de dansa, i llicenciada en Dansa Clàssica per l’Institut del Teatre de Barcelona. La seva formació acadèmica la va continuar a Europa, cosa que li va permetre ballar amb les més reconegudes companyies de dansa.

Com a intèrpret, destaca la coreografía titulada, Iba y venìa sin irme, que José Lainez va crear expressament per ella el 1981, i que mostra exactament el que va ser la seva trajectòria artística: un anar i venir constant. 

Com a coreògrafa va ser creadora de l’any 1994 fins al 2007 que va presentar a l’Institut del Teatre, Buscant la paraula. Destacar, també les coreografies que tenen música de Benjamin Britten,  Molt soroll per no res, Quan el secret deixa de ser-ho, Veus blanques  Kleine Welle.

Com a professora de dansa va treballar a Barcelona a l’Institut del Teatre, amb Lanònima Imperial, amb Rami Levi Dance Company; a Tordera, al Teatre Clavé, a Lisboa, al Ballet Gulbenkian, a Alemanya al Stadt Theater, i al Volksbühne Berlin, i a Praga amb el Národní divadlo Balet.

Deixa el seu llegat en un llibre publicat per l’Institut del Teatre el 2010  Aportacions a una metodologia de la dansa que conté els seus escrits sobre dansa. I el seu pare publicà la seva biografia Marta Munso. Una vida per a la danza, mostrant exhaustivament la seva trajectòria artística lligada amb la  personal i acadèmica de la ballarina. 

El fons recull el material documental generat al voltant de l’activitat de Marta Munsó com a ballarina, coreògrafa i professora. Aplega a més de les fotografies del llibre biogràfic, Marta Munsó. Una vida para la danza, els programes de mà, cartells, fotografies personals, retalls de premsa i altra documentació relacionada amb la seva activitat.

Més informació i documentació sobre Marta Munsó als recursos del MAE i de l’Institut del Teatre:

By | 2021-11-25T13:38:20+00:00 dijous, novembre 25, 2021|Categories: Notícies|Tags: , , , , , , |Comentaris tancats a Nou fons de la ballarina, coreògrafa i pedagoga Marta Munsó