Fons Marta Munsó

/, Fons, Fons Personals/Fons Marta Munsó
Fotografia de David Ruano, 2018

Marta Munsó (Barcelona, 1959 -2007) fou ballarina, coreògrafa i professora de dansa. Graduada en dansa clàssica  per l’Institut del Teatre de Barcelona, la seva formació acadèmica va continuar a Europa, cosa que li va permetre ballar amb reconegudes companyies de dansa. Com a intèrpret destaca l’espectacle Iba y venía sin irme, que José Lainez  va crear per ella  l’any 1981 i que  mostra exactament el que va ser la seva trajectòria artística, un anar i venir constant.  Com a coreògrafa destaquen els treballs:  Buscant la paraula ,  Molt soroll per no res, Quan el secret deixa de ser-ho, Veus blanques i Kleine Welle amb música de Benjamin Britten. Com a professora de dansa va treballar a Barcelona a l’Institut del Teatre, amb Lanònima Imperial, amb Rami Levi Dance Company; a Tordera, al Teatre Clavé, a Lisboa, al Ballet Gulbenkian, a Alemanya al Stadt Theater, i al Volksbühne Berlin, i a Praga amb el Národní divadlo Balet.

El fons recull el material documental generat al voltant de la seva activitat com a ballarina, coreògrafa i professora. El fons aplega  programes de mà, cartells, fotografies personals, retalls de premsa i altra documentació relacionada amb la seva activitat. I a més a més  fotografies del llibre biogràfic escrit pel seu pare Marta Munsó : una vida para la danza.

By | 2021-11-25T09:32:30+00:00 dijous, novembre 25, 2021|Categories: Ballarins, Fons, Fons Personals|Tags: , , , , |Comentaris tancats a Fons Marta Munsó