Nou fons Juan Germán Schroeder

//Nou fons Juan Germán Schroeder

Aquest mes de juliol tornem a donar accés a un altre dels grans fons del MAE, el fons Juan Germán Schroeder.

Juan Germán Schroeder (Pamplona 1918 -Barcelona 1997). ) va ser  autor i director teatral  i també poeta i autor de cinema amateur.  L’any 1926 es va establir amb la seva família a Barcelona, on es va formar a l’Institut del Teatre i on va desenvolupar gairebé tota la seva obra. Inicia en 1943 la seva dedicació a l’escena amb la creació del Teatro de Estudio, un dels avançats grups experimentals de la postguerra, al qual van seguir el Teatro de Cámara i El Corral, aquest destinat a estrenes de novel·les que trobaven obstaculitzat per sistema el circuit professional. Després Després dels seus muntatges d’obres d’Ibsen, Strindberg, Shakespeare, Sartre, Eliot, García Lorca, Larreta, Manegat, Canttineri, Sitjà Principe i de les seves adaptacions i versions de teatre clàssic de Lope, Calderón, Berceo, Sor Juana Inés de la Cruz, Ramón de la Cruz,  …, alternades amb autos sacramentals, Sòfocles i Claudel, en espais a l’aire lliure a la recerca d’auditoris populars, passà a dirigir al Gran Teatre del Liceu òperes de Bartok, Menotti, Tossatti, D’Albert, Altisent… i la Compañía de Ballet Español José de la Vega.

Podeu consultar la seva biografia completa a la fitxa del fons.

El fons consta de 27 caixes d’arxiu que abarca tota la seva trajectòria professional i on predominen els seus textos, quaderns de direcció, premsa, programes de mà, fotografies i correspondència. En menor mesura trobem figurins i esbossos escenogràfics, cartells i gravacions de vídeo i documentació administrativa.

By | 2019-07-19T14:19:28+00:00 divendres, juliol 19, 2019|Categories: Notícies|Tags: , , |Comentaris tancats a Nou fons Juan Germán Schroeder