Fons Juan Germán Schroeder

//, Dramaturgs, Fons Personals/Fons Juan Germán Schroeder

Juan Germán Schroeder (Pamplona 1918 -Barcelona 1997) va ser  autor i director teatral  i també poeta i autor de cinema amateur. L’any 1926 es va establir amb la seva família a Barcelona, i on es formà a l’Institut del Teatre i on va desenvolupar gairebé tota la seva obra. Inicia en 1943 la seva trajectòria amb la creació del Teatro de Estudio, un dels avançats grups experimentals de la postguerra, al qual van seguir el Teatro de Cámara i El Corral, destinat a estrenes de novel·les que trobaven obstaculitzat per sistema el circuit professional.
Coneixedor del teatre clàssic adaptà també obres de Lope de Vega, així com d’autos sacramentals calderonians, entre d’altres i traduí obres catalanes al castellà  i altres obres d’autors austríacs i alemanys amb Hans Schlegel.
Als 80 dirigí a la Trinca, obres de Josep M. de Sagarra tant al teatre com a la ràdio i televisió, i a finals dirigeix a la versió radiofònica d’Incerta glòria de Joan Sales.
Va rebre diferents premis durant la seva carrera i, fins la seva mort i des de 1983 formà part del jurat dels Premis FAD Sebastià Gasch de music-hall i arts parateatrals.

Aquest fons està format per 27 caixes d’arxiu i ens arriba en dues parts; la primera és un donatiu de Schroeder de 1988 (12 caixes) i la segona arriba a través del Foment d’Arts Decoratives FAD que va guardar la resta del seu arxiu fins el 2018. En conjunt abarca tota la trajectòria professional teatral, però també la seva poesia i el seu cinema amateur, amb una bona representació de les seves pel·lícules.  Hi ha textos teatrals, quaderns de direcció, programes de mà, fotografies, premsa, correspondència,  així com alguns figurins i esbossos escenogràfics i un menor nombre de cartells.

By | 2019-09-06T16:45:17+00:00 divendres, juliol 19, 2019|Categories: Directors escènics, Dramaturgs, Fons Personals|Tags: , , , , , , |Comentaris tancats a Fons Juan Germán Schroeder