Ànima. Fotografies d’Albert Nel·lo

///Ànima. Fotografies d’Albert Nel·lo

Del 17 d’octubre de 2016 al 18 de gener de 2017.  Prorrogada fins el 31 de març de 2017. Vestíbul del Teatre Estudi de l’Institut del Teatre.

Exposició fotogràfica que ens ofereix un viatge a través de l’emoció, desgranant l’essència de cada instant capturat a l’escena. Moments irrepetibles caçats per sempre on afloren els sentiments en la frontera entre la psique i el món, generant sempre noves sensacions. Un rosari d’imatges que parlen soles, on cada protagonista ens brinda les seves confessions i ens insinua els seus secrets.

Sempre a través d’una mirada, d’un gest, d’una expressió sorgida de l’ànima…

L’exposició la formen 25 retrats capturats per l’autor durant diverses edicions de la Fira de Tàrrega i del Festival Cos de Reus, entre els anys 2010 i 2014. En trobareu  dels pallassos Pepa Plana i Leo Bassi, entre d’altres actors i actrius de teatre de gest.

Podeu veure una selecció d’aquests retrats al web de l’autor.

L’autor

Albert Nel·lo, fotògraf autodidacte, agafa la màquina al voltant dels 40 anys. Albert Nel·loTanmateix la seva vocació és prèvia, en paraules seves “tenia ja la fotografia a la mirada”. De més jove sentia ja un interès profund per la disciplina, aprèn de llibres de fotografies i practicant les tècniques de grans fotògrafs.

Els primers anys es forma en cursos especialitzats a diferents centres de Valls, Tarragona i Barcelona. És un autor que participa assíduament en importants concursos de fotografia, on obté premis tan destacats con el 1r premi del concurs de Setmana Santa l’any 2000 i 2005, 1r premi a Martorell, el “Venus 76”, fins a quatre ocasions obté el 1r guardó del Concurs estatal de diapositives de Puig-Reig, -premi reconegut per la Federació Catalana de Fotografia-. Els anys 2000 i 2010 rep primers premis del certamen fotogràfic de la Mitja Marató de Tarragona. Ha participat en diverses ocasions al Concurs Internacional de Fotografia de la vila de Cambrils.

Fotògraf versàtil que ha treballat diferents estils, el blanc i negre, el color en diversos formats,etc. i una temàtica molt variada: actes festius i populars com Santa Tecla, Carnaval, etc.; La Setmana Santa de Tarragona; actuacions de dansa ; el Tàrraco Viva, esdeveniment en què ha atrapat moments durant 15 edicions; el retrat teatral; etc.

Gran amant del jazz, té un extens arxiu de fotografies de músics de jazz, en blanc i negre, obtingudes en els festivals més importants de Catalunya.

Nascut a Tarragona, aquesta ciutat és l’escenari de part de les seves fotografies, tot i que es desplaça sovint arreu de Catalunya per captar les seves instantànies.

Exposicions

-2016. Gent Jazz a Auditori Pau Casals del Vendrell i 2015 a Sala BeBop de Tarragona

-2011. La dona i la rauxa: Tarragona, el nostre Carnaval en auge, fotografies entre 1999 i 2010

-2006. Sentiments, fotografies de dansa clàssica, contemporània i flamenc

-2005. Tàrraco Viva. Sala d’exposicions Antiga Audiència de l’Ajuntament de Tarragona, i 2003 al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

-2001. El món rural. Cafeteria A tocar ferro de Tarragona.

By | 2017-11-03T09:34:59+00:00 divendres, octubre 14, 2016|Categories: Exposicions, Exposicions retrospectives|Tags: , , , , |Comentaris tancats a Ànima. Fotografies d’Albert Nel·lo