Audouard i Amadeo

Fotografies d'escena

Audouard i Amadeo són dos fotògrafs de galeria (estudi de retrat) representatius de dos moments en la història i la cultura de Barcelona: el primer, de l’estètica modernista de la Barcelona a cavall dels segles XIX i XX, en la que el consum cultural només està a l’abast de les classes benestants; el segon, dels gustos menys elitistes d’una societat que en el primer terç del segle XX viu una progressiva expansió del consum -i per tant del consum fotogràfic-, en un context urbà de creixement. El  seu treball serveix per documentar uns moments clau de renovació i modernització del teatre català. Les especificitats tècniques i retòriques dels respectius registres van contribuir a reforçar una especialització professional, la de la fotografia d’escena, que avui dia segueix tenint una gran difusió i popularitat.

Aquesta exposició ha estat produïda per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. En la seva adaptació a  l’Institut del Teatre s’ha enriquit amb objectes i documents originals d’Adrià Gual, relacionats amb l’obra d’Audouard, i de Margarida Xirgu, relacionats amb la d’Amadeo,  que es conserven als  fons del  MAE.

Fotografies d’Audouard a Escena Digital

Fotografies d’Amadeo a Escena Digital

Del 6 de maig al 25 d’octubre de 2014

Sala d’exposicions de l’Institut del Teatre

Plaça Margarida Xirgu, s/n. Barcelona 08030

Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana de funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi (dissabtes, de 18 a 21 h, i diumenges, de 16.30 a 19 h)
Entrada lliure

By | 2020-06-10T11:05:39+00:00 dimarts, maig 6, 2014|Categories: Exposicions, Exposicions retrospectives|Comentaris tancats a Audouard i Amadeo