Fons Emma Maleras

/, Fons, Fons Personals/Fons Emma Maleras
Emma Maleras

Emma Maleras i Gobern (Ripollet, 1919 – Barcelona, 2017) fou una ballarina i coreògrafa de dansa espanyola, especialment coneguda per la seva feina com a concertista i professora de castanyoles, creant el mètode d’estudi de castanyoles que porta el seu nom. Aquest mètode el va impartir a l’Institut del Teatre de Barcelona on també va ser professora de dansa espanyola des del 1973 fins que es va jubilar, i ha estat adoptat i acceptat mundialment.  Fou la primera en introduir les castanyoles com a instrument en una orquestra simfònica i també fundà el cor de castanyoles Tocs.

Començà a formar-se en dansa als 10 anys, al Gran Teatre del Liceu amb Pauleta Pàmies i amb Joan Magrinyà i fa la carrera de piano al Conservatori de Música del Liceu.  Amplia els estudis de dansa a Madrid, amb el mestre El Estampío, la Quica i els germans Luisa Pericet, Concha Pericet i Ángel Pericet de l’escola bolera Pericet.

També fou professora de música, i de castanyoles al Conservatori del Liceu,  i realitzà gires per diferents països d’Europa enregistrant discs amb acompanyament de castanyoles i zapateado. Alguns dels seus alumnes més destacats van ser na Consol Grau i en José de Udaeta.

El fons abarca un ampli període cronològic del 1921 al 2000 i aplega principalment retalls de premsa que mencionen les actuacions d’Emma Maleras, i  fotografies seves d’escena i participant en actes públics. En menor mesura hi ha correspondència, programes de mà i documentació.

By | 2019-04-05T15:21:14+00:00 divendres, setembre 29, 2017|Categories: Ballarins, Fons, Fons Personals|Tags: |Comentaris tancats a Fons Emma Maleras