Fons Isidre Prunés

//, Fons Personals/Fons Isidre Prunés
Isidre Prunés

Isidre Prunés Magrans (Barcelona, 23 de juny 1948 – 25 de juliol 2014) va ser un escenògraf i figurinista de teatre, òpera i cinema i pedagog. Es va titular en Art Dramàtic, en l’especialitat d’Escenografia a l’Institut del Teatre de Barcelona on fou deixeble de Fabià Puigserver. També va ser membre fundador de l’Associació d’Escenògrafs de Catalunya. La seva activitat professional s’inicia l’any 1975 juntament amb l’escenògrafa Montserrat Amenós, amb qui va treballar fins al 1995 per la companyia Dagoll Dagom. Posteriorment continua en solitari fins al 2014 compaginant la docència a l’Institut del Teatre amb la seva tasca professional. Va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Escenografia, Premis Max per Els Pirates i Mar i Cel, Premi Goya al millor vestuari per la pel·lícula El nen de la lluna d’Agustí Villaronga i Premi de Cinema de la Generalitat per Daniya. A més, va dissenyar el vestuari per a obres teatrals, així com espectacles televisius.

El fons Isidre Prunés conté una gran col·lecció de figurins, alguns esbossos escenografics, i dibuixos, així com un conjunt de fotografies dels espectacles on va col.laborar. Hi ha una gran quantitat de fotocòpies amb imatges en les quals es va inspirar a l´hora de fer els vestuaris. També trobem informació laboral i professional, a més de documents de diferents premis que va rebre.

By | 2020-05-08T11:47:25+00:00 dimecres, abril 29, 2020|Categories: Escenògrafs, Fons Personals|Comentaris tancats a Fons Isidre Prunés