Fons Ramon Solé

/, Fons, Fons Personals/Fons Ramon Solé

Ramon Solé (Cartagena (Múrcia)  1938 – Barcelona 1997). Passa la infantesa a Altet  (Lleida), on aprèn danses tradicionals. El 1949 es trasllada amb la seva família a La Rochelle (França) i el 1954 comença a estudiar al Conservatori Municipal de Música i Dansa de Bordeus amb Colette Milner. Durant  el 1958 i 1959 és solista i Primer Ballarí al teatre d’aquesta ciutat. Entre 1959 i 1974 col·labora amb els ballets de les òperes de Bonn, de Lió, de Roma, Gran Teatre de Ginebra, entre d’altres. L’any 1964 és convidat pel Gran Teatre del Liceu on estrena Las Gaviotas. En aquesta època, realitza gires artístiques arreu del món, ballant primers papers tant del repertori clàssic com contemporanis. L’any 1975 s’instal·la  a Barcelona on imparteix classes de dansa clàssica a l’Institut del Teatre. Crea el Ballet Contemporani de Barcelona de línia experimental i contemporània. El 1976 es produeix una escissió i  constitueix la Companyia de Dansa de Barcelona “Ramon Solé”, de línia neoclàssica i experimental. La seva coreografia més coneguda és La Dansa de la Mort, amb música de Mozart i textos medievals, estrenada al Saló del Tinell de Barcelona el 1978 amb Sílvia Munt. En el moment de la seva mort, després de 5 anys de lluita contra el càncer, encara treballava amb la ballarina i amiga, Jannick Niort els papers de Nijinsky així com en el ballet que es nomenaria  Nikinsky le clown de Dieu, ballet que va restar inacabat.

Aquest fons abarca des de l’any 1974 fins l’any 1997. El fons ha anat creixent amb diverses donacions:

  1. Primera donació. El fons arriba en carpetes i  3 capses. Conté  fotografies , llibres, quaderns de dibuixos,  litografies,  dibuixos  de figurins, carpetes amb  correspondència, contractes,  retalls de premsa, cartells, invitacions dibuixos impresos i vídeos.
  2. Segona donació. Conté fotografies, llibres, revistes, retalls de premsa, cartells, negatius, fotocòpies i programes de mà.
2018-03-23T11:59:25+00:00