Projecte Vaca. 20 anys

A partir del 5 de novembre i fins el  28 de febrer de 2019. Prorrogada fins 28 març. Vestíbul de l’Institut del Teatre de Barcelona.

A finals de la dècada dels 90, un grup de dones del teatre van decidir crear a Barcelona una entitat orientada a donar visibilitat al treball i els punts de vista de les dones de l’escena. Emmarcades en un context d’efervescència cultural, on el moviment feminista començava a fer sentir la seva veu, algunes creadores vindicaven models i espais d’expressió propis. La penosa absència de les dones en el panorama escènic català i espanyol despertava iniciatives -col·lectives principalment- per denunciar la pertorbadora discriminació femenina en el sector. Aquesta va ser la llavor que va reunir una desena de professionals del teatre a l’entorn d’una idea, d’una fita, d’un anhel. Finalment, el 6 de juliol de 1998, es va signar l’acta fundacional de l’Associació de Creadores Escèniques Projectes Vaca.

Entusiastes i apasionades, les fundadores de l’entitat van establir diferents línies d’actuació. Una d’aquestes rutes es basava en la reflexió, l’estimulació, la investigació i la promoció de la producció escènica femenina.

Les altres feien referència a l’imprescindible foment de les xarxes amb entitats afins d’arreu l’estat i al diàleg amb les institucions catalanes. Projecte Vaca estava en marxa i començava a pasturar.

Anualment programen Primavera Vaca,  cicle d’autoria femenina contemporània  on representem lectures dramatitzades, proposen tallers d’escriptura teatral i taules rodones que aborden la dramatúrgia contemporània del país i, el Novembre Vaca, mostra anual de les creacions fetes per les sòcies amb una programació variada d’activitats multidisciplinàries i interculturals per a públic de totes les edats.

 

Concepte i direcció: Associació Projecte Vaca

Producció: Associació Projecte Vaca i Institut del Teatre

Comissària: Karol Bergeret

Documentació, edició i coordinació: Teresa Urroz, Cristina Serrat, Rosa J. Devesa

Supor coordinació: Carla Carissimi, Yanina Marini

Servei fotogràfic i video: Chus Gómez i Playfiction Vídeo

Disseny Gràfic: Aubergine Productions

Disseny Vacamaps: Agencia Jaimito

Disseny logo 20 anys: Silvia de la Rosa

 

Horari
De dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana  coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi.

Preu
Entrada lliure.

Ubicació i adreça
Planta baixa de l’Institut del Teatre. Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona

 

 

By | 2019-04-02T14:44:21+00:00 divendres, octubre 26, 2018|Categories: Exposicions, Exposicions en curs, Exposicions retrospectives|Tags: , , |Comentaris tancats a Projecte Vaca. 20 anys