Teatres en risc

Observatori d'espais escènics 2007-2012 : cartografies teatrals i teatres en risc

L’any 2007, en el marc de la delegació espanyola de la Quadriennal d’arquitectura teatral i escenografia de Praga va néixer l’Observatori de Teatres en Risc, que va rebre el Diploma d’honor de la secció d’arquitectura. L’esperó de crear l’Observatori procedia de la tràgica desaparició del darrer Teatre Circ de Catalunya, l’Apol·lo de Vilanova i la Geltrú, incendiat el mes de desembre de 2004. L’any 2012, l’Observatori ha merescut el Premi Crítica teatral Serra d’Or a la millor aportació.

L’exposició vol mostrar una part de la feina feta per l’Observatori, aquella que aborda l’estudi del lloc del teatre a Catalunya. Una cartografia que cerca vincular la relació del teatre i els teatres amb el territori i la ciutat, l’arquitectura i l’espai escènic. La recerca ha comptat amb ajuts del Consell Nacional de les Arts de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona, el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Del 14 de gener al 14 de febrer de 2013

Vestíbul del Teatre Estudi de l’Institut del Teatre

By | 2017-03-13T13:53:46+00:00 dilluns, gener 14, 2013|Categories: Exposicions, Exposicions retrospectives|Comentaris tancats a Teatres en risc