Carmen Amaya

Essència, Presència i Mite

Carmen Amaya (1913-1963) ha estat una de les bailaores més destacades del ball flamenc i una de les grans artistes catalanes del segle XX. Destaca per la seva transgressió amb un ball únic i intemporal. Una artista genial que va revolucionar el flamenc superant els estereotips existents amb la puresa del seu ball i la força expressiva i rítmica dels seus vertiginosos zapateados.

 

«Carmen Amaya: Essència, Presència i Mite» és una selecció de fotografies personals i familiars, així com de retrats d’estudi, cartells, programes i fotografies de diverses actuacions dipositades al MAE que ens permeten endinsar-nos en els aspectes més íntims de la seva personalitat així com descobrir les claus de la seva genialitat. La mostra ha estat elaborada pel MAE amb la col·laboració de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic (EESA-CPD) de l’Institut del Teatre.

 

Qui o què va ser Carmen Amaya?
Un talent artístic fora de tota convenció.
Una química de fórmula mai escrita:
pura ESSÈNCIA del flamenc + PRESÈNCIA forjada en i per el ball = MITE immortal

«Carmen Amaya és la granissada sobre els vidres, un crit d’oreneta, la cigarreta que fuma una dona somiadora, una tempesta d’aplaudiments.»

Jean Cocteau (1889 – 1963)

 

Característiques tècniques

  • 1 roll-up explicatiu de la mostra.
  • 30 reproduccions emmarcades, de mida 420 × 594 (A2).
  • Els marcs es faciliten embalats en 3 caixes de mides: 65 x 47 x 24 cm, poden penjar-se a la paret o bé situar-se sobre algun altre suport (cavallet, reixa, etc.) i es proporcionen sense ganxos ni cables.

Per sol·licitar l’exposició cal contactar amb Ferran Adelantado.

By | 2020-01-24T13:58:56+00:00 dimarts, novembre 5, 2013|Categories: Exposicions, Exposicions itinerants|Tags: , |Comentaris tancats a Carmen Amaya