Col·lecció Santiago Vela

///Col·lecció Santiago Vela
Santi Vela amb Montserrat Caballé

Santiago Vela Parés (Barcelona, 1943). Tot i que la seva professió està lligada al món de l’arquitectura i l’urbanisme, la seva passió per la lírica  va començar amb 14 anys i l’ha portat a ser un reconegut estudiós i col·leccionista dins de l’àmbit operístic. Col.laborador des de fa molts anys del Concurs Viñas,  ha col·laborat en diverses ocasions amb el Gran Teatre del Liceu: organitzant l’homenatge a Alfredo Kraus  coordinant el llibre  Caballé: 40 anys al Liceu el 2001 i  comissariant l’exposició que commemorà els 50 anys de la Caballé al Liceu el 2012. És l’autor de les biografies de  Raimundo Torres i Ángeles Gulín. A més a més, al llarg d’aquests anys ha pogut conèixer a diversos cantants de renom internacional, amb molts dels quals manté una relació d’amistat.

El 2019 va fer donació de  part de la seva col·lecció particular que està formada majoritàriament per fotografies de cantants d’òpera signades o dedicades, programes de mà i la correspondència que va mantenir amb diverses personalitats operístiques, com per exemple Renata Tebaldi, Fiorenza Cossotto, Caterina Mancini, entre d’altres. En menor mesura trobem cartells, alguns llibres dedicats i retalls de premsa. Tot plegat és d’un gran interès tant per aficionats com per estudiosos del món de l’òpera.

El novembre de 2020 ha donat una col.lecció de fotografies de cantants d’òperes, en la seva majoria dedicades.

By | 2021-02-18T12:08:12+00:00 dilluns, maig 4, 2020|Categories: Fons Personals|Tags: , , , , |Comentaris tancats a Col·lecció Santiago Vela