Exposició amb fons del MAE

//Exposició amb fons del MAE

S’acaba d’inaugurar l’exposició Maestros del siglo XX a la sala d’exposicions del Centro Cultural Okendo de Donosti, en el marc del XXIIè Congrès Mundial de la UNIMA (Unión Internacional de la Marioneta) i es podrà veure fins el 25 de juny.

Aquesta exposició, comissariada per Adolfo Ayuso, fa un panorama del titella del sigle XX a l’estat espanyol amb una selecció de mestres que han tingut una evident influència en les successives generacions de titellaires. O que no se’ls va permetre tenir aquesta influència degut a la Guerra Civil i al posterior règim franquista.  Són mestres perquè van introduir innovacions tècniques, noves estètiques o dramatúrgies originals que trencaven amb la tradició.  La majoria d’ells, van saber crear escola i, sense oblidar als nens, bona part d’ells centrà la seva obra artística en titelles per adults. Alguns d’aquests mestres gairebé no són coneguts fóra de les nostres fronteres, malgrat les seves estretes relacions amb figures com Picasso, Falla, Lorca, Gómez de la Serva o Alberti, entre d’altres.

Hem prestat 10 titelles  de la nostra col·lecció i la imatge d’un cartell de Ramon Casas.

Podeu veure la col·lecció completa de cada titellaire a Escena Digital (Sebastià Vergés, Jaume Anglès i Harry V. Tozer).

 

 

By | 2020-06-10T10:13:30+00:00 dimarts, maig 31, 2016|Categories: Notícies|Tags: , , , |Comentaris tancats a Exposició amb fons del MAE