Josep M. Benet i Jornet

Descripció d'un paisatge

A partir del 18 de gener de 2018, visita al passadís. A partir del  19 de febrer, resta de l’exposició. Fins el 28 d’octubre de 2018. Planta baixa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Repassem el recorregut professional de Josep M. Benet i Jornet al llarg de cinquanta anys en l’àmbit del teatre i el mitjà audiovisual. Mitjançant una selecció de cartells i altres documents extrets del fons del MAE de l’Institut del Teatre, el visitant de l’exposició resseguirà les distintes etapes i activitats deplegades per Benet i Jornet en el marc de la nostra cultura així com el ressò assolit més enllà de les nostres fronteres.

L’exposició es divideix en tres parts:

1.Hem recreat un passadís de casa seva ple de  cartells de les seves obres, testimoni callat però viu de la seva trajectòria teatral.

“El que segur que és cert és que el passadís és la prova tangible de la seva carrera, del seu amor pel teatre i dels èxits guanyats amb molt d’esforç i hores de feina. A vegades ens hi passejàvem per anar comentant els diferents espectacles. Ens aturàvem davant de cada cartell i intentàvem rememorar com va ser cada muntatge, els actors, si va anar bé de públic… Aquesta vèrtebra de la casa li feia recordar, quan ja se n’oblidava, qui havia estat i què havia aconseguit”. Carlota Benet

2. Benet i Jornet en l’escena catalana, on es pot revisar globalment la trajectòria teatral de Benet i Jornet en terres catalanes, començant per l’estrena d’Una vella, coneguda olor (1964) fins a l’estrena de Com dir-ho? (2013) i la reposició de La desaparició de Wendy (2016).

3. Benet i Jornet calidoscòpic, on el visitant s’encara amb el seu teatre infantil i juvenil per continuar amb la contribució pionera en la programació i creació de dramàtics i sèries en el mitjà televisiu. Una petita ullada també a les adaptacions cinematogràfiques del seu teatre. La recepció en l’escena europea i iberoamericana clourà el passeig tot recordant al visitant el paper central que el teatre ha significat en la vida de Josep M. Benet i Jornet: una autèntica passió, ben sovint expressada en les seves obres.

Guió i documentació: Enric Gallén i Martí Romaní
Coordinació: Laura Ars. MAE
Disseny gràfic: Forabord
Disseny i realització de l’espai: Compeixalaigua
Impressió: Artyplan
Audiovisual: Martí Gallén
Agraïments: Carlota Benet

Horari
De dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana  coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi.

Preu
Entrada lliure.

Ubicació i adreça
Planta baixa de l’Institut del Teatre. Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona

 

 

By | 2018-12-18T16:51:10+00:00 dimecres, gener 17, 2018|Categories: Exposicions, Exposicions retrospectives|Tags: , , , |Comentaris tancats a Josep M. Benet i Jornet