Per sisè any consecutiu, l’Institut del Teatre, de la mà del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) celebra la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 19 de maig, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 h de la matinada. Ens sumem així als més de 80 espais de la província de Barcelona que obren les portes de les seves instal·lacions i organitzen multitud d’activitats gratuïtes en el que constitueix una gran festa del patrimoni cultural.

A l’Institut del Teatre es podrà gaudir d’exposicions, visites guiades, tallers infantils i familiars i actuacions de dansa i teatre a càrrec d’alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD).

Les activitats i exposicions relacionades específicament amb el MAE són:

  • Exposició permanent La Memòria de les Arts Efímeres i visites guiades a l’exposició i a la reserva del museu, on s’emmagatzemen fons personals, vestuaris, titelles, textos i altres elements sobre la història de les arts escèniques catalanes. Les visites guiades a l’exposició i a la reserva seran de 19 a 23 h. Inscripcions aquí fins el 18 de maig.

  • Racó de la Restauració, on el visitant podrà descobrir el procés de restauració de manuscrits, vestits o altres documents incorporats a les col·leccions del MAE. A l’entrada de la sala d’exposicions.

  • Instal·lació Dones, a escena!, que presenta una selecció de deu vestits de la col·lecció d’indumentària del MAE de dones artistes. La instal·lació escenogràfica serà obra estrella de la nit i alhora teló de fons, ja que alumnes del centre dialogaran amb les peces de museu a partir de micro-coreografies que se succeiran en diferents moments de la nit, amb l’ambientació musical del Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre. Al plató.

  • Videoinstal·lació Reaclimatación, de Vincent Roumagnac, director i investigador basc-francès, que presenta una primera materialització del seu treball, a meitat de la seva residència d’investigació artística de tres mesos a l’Institut del Teatre. La peça es basa en l’estudi dels marcs d’escenaris florals de teatrins de finals del segle XIX conservats al MAE, combinat amb un enfocament centrat en la performativitat d’allò vegetal en el modernisme català, en general, i en les vistes escenogràfiques d’Adrià Gual, en particular.

  • Josep Maria Benet i Jornet. Descripció d’un paisatge que permet fer un recorregut per la trajectòria professional del dramaturg Benet i Jornet, qui va ser professor de l’Institut del Teatre entre els anys 1974 i 1981, a través de la mostra. Al vestíbul de l’Institut del Teatre.

  • Exposició Fabià Puigserver. Teatre d’art en llibertat, una mostra fotogràfica centrada en trenta muntatges d’aquest artista, que fou escenògraf, figurinista, actor, director escènic, activista, promotor de les arts escèniques i de la cultura, i professor a l’Institut del Teatre i una figura clau en la renovació del teatre català contemporani. Al vestíbul del Teatre Estudi de l’Institut del Teatre.

Cartell de l'exposició itinerant Fabià Puigserver. Teatre en llibertat. Mostra fotogràfica

 

La resta d’activitats com exposicions d’alumnes d’escenografia, els tallers infantils i familiars, les actuacions dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), del Conservatori Professional de Dansa (CPD) , i del Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre i les tapes teatrals, les podeu consultar al web de l’Institut del Teatre i al programa de la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre  en pdf.

Podeu fer un mos a nostre bar-restaurant entre exposició i exposició, i actuació i actuació. Consulteu les tapes teatrals que us hem preparat a uns preus molt populars!!! Aquí.

Accediu a les inscripcions a les visites guiades i als taller infantils i familiars. Fins el 18 de maig. Places limitades. INSCRIPCIONS TANCADES!!!