L'Escola de Mim i Pantomima de l'Institut del Teatre

40è aniversari

/, Exposicions en curs, Exposicions itinerants/L’Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre. 40è aniversari

Durant aquest curs 2016-2017 es compleixen 40 anys de la creació de l’Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

A l’Institut d’aleshores, dirigit per Hermann Bonnín, ja hi havia una certa tradició de classes d’expressió corporal integrada als estudis d’interpretació: Anton Font, Albert Boadella i Carlota Soldevila –tots tres fundadors de Joglars– estaven impartint o havien impartit classes en aquesta línia. Però no va ser fins a principis dels anys setanta que, gràcies a Fabià Puigserver, l’Institut va convidar alguns artistes polonesos.

Pawel Rouba provenia del Teatre de Pantomima Tomaszewski, amb seu a la ciutat de Wrocław. Rouba havia esdevingut primer actor de la companyia i havia rebut premis internacionals per les seves interpretacions protagonistes.

Irene Rouba, gimnasta olímpica amb l’equip nacional de Polònia, es va incorporar també a l’equip de professorat de l’Institut amb l’objectiu de millorar la preparació física dels estudiants.

Andrzej Leparski dirigia la companyia Gest a la ciutat de Wrocław: creava espectacles, organitzava festivals de pantomima i proposava tallers internacionals. Havia col·laborat amb Pawel Rouba i va acceptar venir a formar part del «nucli dur» del professorat que havia d’engegar l’Escola de Mim i Pantomima a Barcelona.

Tots ells es van vincular a l’Institut durant molts anys i es van quedar a viure a Barcelona. Avui volem recordar amb orgull des de l’Institut del Teatre la seva empremta pedagògica, fonamentada en un altíssim nivell artístic, tècnic i humà. El rigor dels professors polonesos va esdevenir proverbial i no podem oblidar-ne la influència en el món de l’escena catalana. Per descomptat, molts aspectes dels seus ensenyaments segueixen incidint avui en la pedagogia de l’Institut. És just recordar que força aspectes artístics i didàctics que en l’actualitat poden semblar «normals» tenen l’origen en el seu mestratge.

Selecció d’imatges i textos: Jordi Vilà


Reportatge commemoratiu del 40è aniversari de la creació de l’Escola de Mim i Pantomima, amb entrevistes a Hermann Bonnín, Pau Monterde, Pere Noguera, Magda Puyo, Irene Rouba i Andrej Leparski. Direcció: Jordi Vilà. Una producció audiovisual de l’Institut del Teatre, 2017

Característiques tècniques

  • 1 roll-up explicatiu.
  • 30 reproduccions fotogràfiques emmarcades, mida A2 (42 x 60 cm). Posició vertical / apaïsada en funció de la imatge.
  • Els marcs es faciliten embalats en 3 caixes de mides: 65 x 47 x 24 cm, poden penjar-se a la paret o bé situar-se sobre algun altre suport (cavallet, reixa, etc.) i es proporcionen sense ganxos ni cables.

Per sol·licitar l’exposició cal contactar amb Ferran Adelantado.

Recursos

By | 2020-01-27T10:11:36+00:00 dimecres, maig 17, 2017|Categories: Exposicions, Exposicions en curs, Exposicions itinerants|Comentaris tancats a L’Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre. 40è aniversari