El Globus

El teatre independent a Terrassa abans i després

///El Globus. El teatre independent a Terrassa abans i després

La companyia El Globus, i els precedents dels que va sorgir, els grups Sis x Set i Skunk, són una de les realitats més significatives del “teatre independent”, que després d’aparèixer a Barcelona els primers anys 60 del segle XX, es va escampar ben aviat per comarques.

Els grups terrassencs foren, des del principi, dels més destacats, i van rebre d’immediat l’atenció dels seguidors de l’activitat cultural més innovadora, així com dels escassos periòdics en català o atents a la nostra realitat.

En l’origen del Centre del Vallès de l’Institut del Teatre, El Globus n’esdevé la companyia de la que sorgeixen professors i que dóna oportunitats als alumnes, fins que el 1986 esdevé el Centre Dramàtic del Vallès, predecessor de l’actual Centre d’Arts Escèniques de Terrassa-CAET.

L’exposició recull aquesta trajectòria durant gairebé tres dècades, entre els anys 1964 i 1992, amb tots els espectacles estrenats, a través de fotografies, quan ha estat possible localitzar-les, i de la seva modèlica línia gràfica, amb breus textos dels principals responsables d’aquella aventura.

Comissariat: Guillem-Jordi Graells

 

Característiques tècniques

  • 8 plafons de 100 x 200 cm  amb peanes

 

Recursos

By | 2019-12-02T09:49:09+00:00 dilluns, gener 23, 2017|Categories: Exposicions, Exposicions retrospectives|Tags: , |Comentaris tancats a El Globus. El teatre independent a Terrassa abans i després